PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronasituasjonen i vår kommune nå

Hvordan er smittetrykket, hvor mange vaksinedoser får vi i ukene som kommer, hvem skal få dem, og hvilket smittenivå er vi egentlig på? Svaret får du her. I ekstraordinært formannskap torsdag fikk politikerne en orientering om koronasituasjonen i vår kommune, og du kan se den her.

– Situasjonen beregnes som oversiktlig, og vi er på risikonivå 1, sier kommunedirektør Inger Hegna.

Formannskapet fikk status på prøvetaking, vaksinasjon og smittesituasjonen i kommunen. 30. mai er det 10 smittede i isolasjon i kommunen, og 14 nærkontakter i karantene. Det er gjennomført 8505 koronatester siden februar 2020, og til sammen 315 har testet positivt. Smittetallet er lavt, og det tegnes ingen spesielle mønstre i smittebildet.

Synkende smittetrend

Aurskog‐Høland har hatt synkende smittetall siden påske. De siste to ukene har smittetallene ligget stabilt lavt. Dette, sammen med en positiv utvikling når det gjelder andre indikatorer, plasserer kommunen på laveste risikonivå nivå 1. Det er god kapasitet til å utføre TISK‐arbeid, og smittesituasjonen oppleves som oversiktlig og under kontroll. Formannskapet opphevet torsdag lokal koronaforskrift. Vår kommune følger nå kun nasjonale retningslinjer. Oversikt over de nasjonale tiltakene finner du her.

Det er ikke lenger behov for gult tiltaksnivå i barnehager og grunnskole. Stabilt lave smittetall og fravær av utbrudd blant barn og ungdom har preget smittesituasjonen over lengre tid. Disse virksomhetene kan driftes videre på grønt tiltaksnivå. Dette forutsetter at man har en plan for rask omstilling til strengere tiltak dersom smittesituasjonen tilsier det.

Vaksinering 

Det går stadig fremover med koronavaksineringen i vår kommune, og kommunedirektøren orienterte om hvor mange vaksiner som er satt, og hvilke aldersgrupper som står for tur. 

I uke 22 vil vi hovedsakelig innkalle de som er født i 1955, men også noen fra 1954. 

  • Antall innbyggere med 2 doser: 2196
  • Antall innbyggere med 1 dose: 3968
  • Antall helsepersonell med 2 doser: 651
  • Antall helsepersonell med 1 dose: 737

I uke 21 skal det settes 720 doser, av disser er cirka 620 dose 2.

  • Uke 21: 120 hetteglass
  • Uke 22: 176 hetteglass

– Vi får bare informasjon om hvor mange doser vi får halvannen uke i forkant, men vi er varslet om at det skal ligge på et høyt nivå fremover, sier Hegna.

Kommunedirektøren informerte også om bruk av «Helseboka» for innkalling til koronavaksinering. Det vil si at du får en SMS fra kommunen når det er din tur til å få vaksine. Da må du gå inn på «Helseboka» og bestille en time på en av de dagene vi har foreslått. Kommunen oppfordrer alle til å gå inn å registrere seg og dermed sette seg i vaksinekø.

Mer informasjon

Mer informasjon om smittesituasjonen i vår kommune, hvor mange vaksinedoser vi får i ukene som kommer og hvem som skal få dem, finner du her.

  • Har du spørsmål, trenger råd om du bør testes eller hvordan du skal forholde deg til viruset, eller vil ta koronatest – RING LEGEVAKTEN på 116 117!  

Sist endret: 30.05.2021