PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Registrer deg på Helseboka -Innkalling til koronavaksine på SMS

Nå vil Aurskog-Høland kommune ta i bruk «Helseboka» for innkalling til koronavaksinering. Det vil si at du får en SMS fra kommunen når det er din tur til å få vaksine. Da må du gå inn på «Helseboka» og bestille en time på en av de dagene vi har foreslått. Kommunen oppfordrer alle til å gå inn å registrere seg og dermed sette seg i vaksinekø.

Vi vil at alle som ikke har tatt koronavaksinen registrerer seg på Helseboka.

Det gjør du her.

Når du registrerer deg på helseboka, vil du få en sms med innkalling til vaksinering, når det blir din tur. Dersom du har behov for hjelp til å registrere deg kan du ringe kommunens vaksinetelefon.

– Vi ber om forståelse for at det kan bli noe ventetid på vaksinetelefonene, dersom mange har behov har for hjelp til registrering. Har man noen i familien eller venner som kan hjelpe, spør gjerne dem først, sier Marita Hoftvedt, innbyggeransvarlig i vaksineteamet i kommunen.

Kommunen vil gjerne vite om du vil ta vaksinen eller ikke, dette kan også gjøres i Helseboka. Det sikrer at vi har riktige opplysninger til de som ønsker å bli vaksinert og gjør at vi kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.

Dersom du opplever feil ved pålogging eller når du forsøker og registrere deg i helseboken, for eksempel blir kastet ut. Logg deg helt ut og prøv igjen ved en senere anledning. Vi opplever at når det sendes ut innkallinger til flere 100 innbyggere av gangen så kan dette forekomme. Det betyr ikke at det er noe galt. Ber om forståelse for dette og at dere forsøker og logge dere inn flere ganger.

Les mer om hvordan du registrerer deg her.

Dem som har allerede har fått en dose, eller har blitt innkalt til første dose trenger ikke å registrere seg på Helseboka.

Vaksinekø

Selv om det ikke er din tur enda kan du registrere deg i vaksinekø, dette er en liste som vi kan bruke for å tilby vaksine på kort varsel.

– Vaksinekøen gjør det enklere for oss å se hvem som faller under de ulike gruppene, slik at vi kan tildele timene etter de retningslinjer vi har fått fra FHI på en bedre måte, sier Hoftvedt.

De som ønsker å ta vaksinen og registrerer seg i Helseboka, får videre spørsmål om blant annet kontaktinformasjon, allergier, sykdommer og annet som må ta hensyn til når du skal ta vaksinen. Svarene du oppgir plasserer deg i riktig gruppe.

Innbyggere som ikke har folkeregistrert adresse i Aurskog Høland kommune, men er midlertidig bosatt her, har også mulighet til å legge seg inn i køen. Da velger man at man er midlertidig bosatt i kommunen.

Hvis du registrerer at du ikke vil ha vaksinen, mister du ikke muligheten til å få vaksine, men vi tar ikke kontakt med deg for å avtale time. Du kan når som helst endre mening og registrere at du ønsker å ta vaksinen ved å sende inn et nytt skjema.

– Vi håper at dette gjør det enklere for innbyggere å selv registrere seg til vaksinering. Dette vil effektivisere innkalling og planlegging av vaksineringen, samtidig som det sikrer at alle som vil ta vaksinen får tilbud om det.

Dersom du er over 70 år og ikke har fått tilbud om koronavaksine, ta kontakt med kommunen.

Velg tidspunkt

– Dette gjør at du kan bestemme den tiden som passer best for deg på de bestemte dagene. Når du har valgt tidspunkt, må du bekrefte timen. Hvis du ikke setter deg opp innen 24 timer vil den tilgjengelige timen bli tilbudt noen andre. Du kan ringe oss og få en ny time når det passer deg, forutsatt at vi har tilgjengelige timer når du ringer, sier Hoftvedt.

I bildet: Linda Aasnes, Marianne Stenby Harethon, Mai Britt Sandberg, Nina Ringereide og Marita Hoftvedt i vaksinegruppa oppfordrer alle til registrere seg på helseboka.

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 01.06.2021