PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Uke 24: Koronasituasjonen i vår kommune nå

Hvordan er smittetrykket, hvor mange vaksinedoser får vi i ukene som kommer, hvem skal få dem, og hvilket smittenivå er vi egentlig på? Svaret får du her. I formannskapet mandag fikk politikerne en orientering om koronasituasjonen i vår kommune, og du kan se den her.

15. juni er det 3 smittede i isolasjon i kommunen, og 31 nærkontakter i karantene. Det er gjennomført 9101 koronatester siden februar 2020. Til sammen har 319 personer testet positivt. Det er satt 9461 koronavaksiner i kommunen.

Risikonivå 1

– Vi har en kurve som peker nedover, så det er vi veldig glad for. Russen tilbys test ukentlig, og det er ikke påvist smitte, sier konstituert kommunedirektør Anne-Kirsti Johnsen.

Smittesituasjonen er oversiktlig, og TISK-kapasiteten (testing-isolering-smittesporing-karantene) er god. Risikonivået i vår kommune nå er 1, det er det laveste nivået. Barnehager og grunnskole i vår kommune er på grønt nivå, mens videregående skole er på gult nivå.

– Testnivået har økt noe i det siste, det er litt økt reiseaktivitet blant annet, sier kommunedirektøren.

Vaksinedose nummer 10.000

Det går stadig fremover med koronavaksineringen i vår kommune. Kommunedirektøren orienterte om hvor mange som er satt, og hvilke aldersgrupper som står for tur. 

– Det er nå satt til sammen 9461 vaksinedoser. I uke 24 mottar vi 162 hetteglass, det tilsvarer 972 doser. Av disse går cirka 310 til dose 2, de resterende 662 dosene fordeles mellom innbyggere i moderat risiko, og personer født i 1955 og 1956, sier kommunedirektøren.

Etter uke 23 hadde:

  • 3108 innbyggere fått to doser.
  • 4965 innbyggere fått en dose.   

– Doseintervallen er nå oppe på 12 uker igjen. Det gjelder dem som er 65 år og yngre uten underliggende sykdommer, så det er en liten forskjell på det, sier kommunedirektøren.

Denne uken vil vi sette dose nummer 10.000. Dette vil bli markert på torsdag.

Her er Aurskog-Høland kommune sin vaksinekalender for tiden fremover. Her kan du se når din aldersgruppe forventes vaksinert. Det tas forbehold om endringer. Mer informasjon om koronavaksinasjon i vår kommune finner du her. 

vaksinekalender.png

Koronasertifikat: Dette bør du vite

Koronasertifikatet skal vise om du er vaksinert, om du er immun etter å ha hatt covid-19-sykdom, og resultatet hvis du har tatt negativ koronatest. Foreløpig viser sertifikatet om du har tatt koronavaksine, og om du har fått negativt resultat på koronatest tatt de siste sju dagene.

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene rundt koronasertifikatet, og hva det er viktig for deg å vite nå.

Mer informasjon

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, oppdaterte smittetall og vaksineinformasjon finner du her.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 15.06.2021