PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronavaksinering i Aurskog-Høland kommune

Nå er det totalt satt 32 862 doser med koronavaksiner i vår kommune. Denne uken vaksinerer vi på mandag fra 11-18, onsdag fra 13-19 og torsdag fra 12-19.40. Det er mange ledige timer. Drop-in mandag fra 11-17, onsdag fra 13-18 og torsdag fra 12-18. Bestill time eller kom på drop-in!

Hovedmålet med vaksineringen mot koronaviruset er å beskytte liv og helse. All vaksinasjon i Norge er frivillig. Alle over 12 år anbefales å ta vaksinen. De som har hatt korona anbefales også å ta vaksinen, dersom man er over 18 år.  

Dersom du lurer på noe angående koronavaskinering finner du informasjon her: Koronavaksine - helsenorge.no. Ved andre spørsmål send send mail til koronavaksine@ahk.no. Den besvares hverdager 08.00-15.30. 

Vaksinetelefonen er åpen igjen. Telefonnummeret er 63 85 25 70. Den er betjent mandag, tirsdag og onsdag klokken 10:00 – 14:00. 

Registrer deg i helseboka

Aurskog-Høland kommune bruker «Helseboka» for innkalling til koronavaksinering. Det vil si at du må gå inn og registrer deg der. Da vil du få en SMS fra kommunen når det er din tur til å få vaksine. Da må du gå inn på «Helseboka» og bestille en time på en av de dagene vi har foreslått. 

Registrer deg i Helseboka og få innkalling til vaksine på SMS. 

Dersom du ikke har bank-ID send mail til koronavaksine@ahk.no

Registrer deg her. 

Dose 3

Alle over 18 år har fått tilbud om en oppfriskningsdose med koronavaksine. Aldersgruppen har fått tilsendt et brev eller SMS om dette, og vaksineringen er godt i gang.

Det må gå 4,5 måneder/ 20 uker mellom andre og tredje dose. 

Vaksinering av 12-15-åringer

FHI anbefaler å vaksinere 12-15-åringer mot korona. Dersom barnet ditt skal få koronavaksine, må du gå inn på Helseboka og registrerer barnet ditt der. Informasjon om vaksineringen finner du her: Vaksinering av 12-15-åringer  Informasjonsskriv uke 38

Koronavaksinering uke 3

Det er nå satt totalt 31.717 doser. Den første uken i 2022 ble det satt vaksiner 5 dager, både Pfizer og Moderna. Det har vært større etterspørsel etter Moderna. 

Hvordan melder jeg meg for vaksinering? 

Du må registrere deg på Helseboka for å bli innkalt til vaksinering. Vi vil også at dem som ikke vil ta vaksinen registrerer seg. Du vil så bli kontaktet for avtale om tidspunkt, når det er din tur. 

Det er frivillig å ta vaksinen.

Prioritering ved vaksinering  

Ved vaksinering mot covid-19, følger Aurskog Høland kommune de faglige anbefalingene fra Folkehelseinstituttet. Prioriteringene kan endres hvis smittesituasjonen tilsier det. FHIs anbefalinger finner du her. 

Dersom du er i høyrisikogruppen og ikke har fått innkallling

Dersom du vet veldig godt at du er i en høyrisikogruppe og ikke har fått innkalling: Snakk med fastlegen, så blir det ordnet opp i det. Dersom man får en time til vaksinering man ikke skjønner noe av, er det lurt enten å takke nei til timen og gi dosen til noen andre, eller ta en telefon til fastlegen og høre hva som har skjedd. Dette er et stort dugnadsarbeid der alle har ett felles mål: Å få vaksinert de som virkelig trenger det først. 

Hva vil det koste å ta koronavaksinen? 

Regjeringen har besluttet at vaksinasjon mot covid-19 skal tilbys gratis. 

Vaksineringen på vaksinesenteret

Adressen til vaksinesenteret er Serviceveien 6, 1940 Bjørkelangen, Det ligger vegg i vegg med testsenterer. Parker på anviste plasser i tilknyttning til vaksinasjonssenteret. 

Før du kommer til vaksinering 

Av praktiske hensyn ber vi deg om å bruke klær oventil som gjør det lett å komme til overarmen hvor vaksinen settes. 

Film om vaksineringen

Her kan du se en film om hvordan vaksineringen vil foregå.

Skal barn ta koronavaksine? 

FHI gikk ut med anbefaling 2.9.21 at barn og unge i alder 12-15 år skal tilbys vaksine. I tillegg er det tidligere gått ut anbefalinger om å vaksinere 16/17 åringene. Dette kan du lese mer om her: https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/koronavaksine/#vaksinasjon-av-barn-og-unge

Bivirkninger 

Alle vaksiner kan ha bivirkninger, de fleste milde og forbigående. 

Det ser ut som om det er flere som har mer ubehag lokalt med rødhet, varme og smerter, enn det som er vanlig ved for eksempel influensavaksiner. Pfizer/BioNTech vaksinen dyrkes ikke på eggeplomme, så eggeallergi vil ikke vært et problem med denne vaksinen.

Når vaksiner utvikles, er målet alltid at vaksinene skal gi best mulig effekt med minst mulig bivirkninger. Selv om man tester de nye vaksinene grundig, vil man aldri kunne sikre seg helt mot sjeldne bivirkninger. Noen bivirkninger oppdages først når vaksinen tas i bruk, og gis til mange flere og mer varierte grupper enn i studiene. Når det gjelder koronavaksiner blir dette fulgt opp tett av nasjonale og internasjonale myndigheter, samt leverandører av vaksinene. 

 

Information about vaccinations in different languages 

Information in English 

thông tin bằng tiếng việt 

ردو میں معلومات 

ABC szczepionki na koronawirusa

Information in all languages 

Informasjon om koronavaksinasjon påulike språk og for syns- oghørselshemmede

Lenker

FHI - Informasjon om koronavaksinen 

FHI - Bakgrunn for prioritering av grupper 

Vaksinasjonsprogrammet på fhi.no 

Hvordan godkjennes vaksiner 

Sist endret: 20.01.2022