PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vaksinering i uke 26

Nå er det satt over 11 500 koronavaksiner i kommunen. I uke 26 skal det settes 1200 doser. Her finner du en oversikt over våre vaksinetall og når vi forventer at de ulike aldersgruppene skal bli vaksinert.

Denne uken skal det settes cirka 1200 vaksiner, av disse vil rundt 40 gå til dose to, mens de resterende dosene går til dose en. Denne uken er det hovedsakelig dem som er mellom 44-54 år som vaksineres.   

Det blir vaksinering onsdag og torsdag.

Tallene etter vaksinering i uke 25

Nå har 7230 beboere på institusjoner, helsepersonell og innbyggere fått dose en. Av disse har 4355 også fått dose to.  

Forrige uke ble det satt 1222 doser. Noen hetteglass overføres til denne uken.  

Dersom du er født før 1945 og ikke har blitt innkalt til vaksinering, oppfordrer vi deg til å melde deg i vaksinekøen i helseboka så snart som mulig.  

Det gjør du her. Du kan også sende mail til koronavaksine@ahk.no.

Vaksinekalender for tiden framover  

Her er Aurskog-Høland kommune sin vaksinekalender for tiden framover. Der kan du se når det er forventet at din aldersgruppe skal få vaksine. Vaksinekalenderen er laget ut i fra hva vi per dags dato forventer å få av vaksiner fremover.

Registrer deg på Helseboka  

Når du registrerer deg på helseboka, vil du få en sms med innkalling til vaksinering, når det er din tur. Kommunen vil gjerne vite om du vil ta vaksinen eller ikke, dette kan også gjøres i Helseboka. Det sikrer at vi har riktige opplysninger til de som ønsker å bli vaksinert og gjør at vi kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.  

Registrer deg her.  

Dersom du har behov for hjelp til å registrere deg kan du sende mail til koronavaksine@ahk.no.

Fra og med uke 24 og ut juni vil vaksinetelefonen være betjent mandag, onsdag, torsdag og fredag, fra klokka 10.00-14.00. I juli og august vil den være betjent på mandag, onsdag og torsdag fra klokka 10.00-14.00. Nummeret er 63 85 25 70.

På grunn av ventetid oppfordrer vi folk til å sende mail. koronavaksine@ahk.no

– Vi ber om forståelse for at det kan bli noe ventetid på vaksinetelefonene, dersom mange har behov har for hjelp til registrering. Har man noen i familien eller venner som kan hjelpe, spør gjerne dem først, sier Marita Hoftvedt, innbyggeransvarlig i vaksineteamet i kommunen.      

Les mer om hvordan du registrerer deg her.  

Vaksinekø

Selv om det ikke er din tur enda kan du registrere deg i vaksinekø, dette er en liste som vi kan bruke for å tilby vaksine på kort varsel.  

– Vaksinekøen gjør det enklere for oss å se hvem som faller under de ulike gruppene, slik at vi kan tildele timene etter de retningslinjer vi har fått fra FHI på en bedre måte, sier Hoftvedt.  

De som ønsker å ta vaksinen og registrerer seg i Helseboka, får videre spørsmål om blant annet kontaktinformasjon, allergier, sykdommer og annet som må ta hensyn til når du skal ta vaksinen. Svarene du oppgir plasserer deg i riktig gruppe.  

Innbyggere som ikke har folkeregistrert adresse i Aurskog Høland kommune, men er midlertidig bosatt her, har også mulighet til å legge seg inn i køen. Da velger man at man er midlertidig bosatt i kommunen.  

Hvis du registrerer at du ikke vil ha vaksinen, mister du ikke muligheten til å få vaksine, men vi tar ikke kontakt med deg for å avtale time. Du kan når som helst endre mening og registrere at du ønsker å ta vaksinen ved å sende inn et nytt skjema.  

– Vi håper at dette gjør det enklere for innbyggere å selv registrere seg til vaksinering. Dette vil effektivisere innkalling og planlegging av vaksineringen, samtidig som det sikrer at alle som vil ta vaksinen får tilbud om det.   

Dersom du er over 70 år og ikke har fått tilbud om koronavaksine, ta kontakt med kommunen.  

Velg tidspunkt

– Dette gjør at du kan bestemme den tiden som passer best for deg på de bestemte dagene. Når du har valgt tidspunkt, må du bekrefte timen. Hvis du ikke setter deg opp innen 24 timer vil den tilgjengelige timen bli tilbudt noen andre. Du kan ringe oss og få en ny time når det passer deg, forutsatt at vi har tilgjengelige timer når du ringer, sier Hoftvedt.  

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 29.06.2021