PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronavaksinering i uke 24

Nå er det satt 9461 koronavaksiner i kommunen. I uke 24 mottar vi 162 hetteglass, det tilsvarer 972 doser. Her finner du mer om hvem som vaksineres nå og en oversikt over når vi forventer at de ulike aldersgruppene skal vaksineres.

Denne uken skal det settes 912 doser, av disse vil 310 doser brukes til andregangs vaksinering og de resterende til dose 1. Denne uken vaksineres hovedsakelig dem med moderat risiko og dem som er født i 1955/1956.

Etter uke 23 hadde:

  • 3108 innbyggere fått to doser.
  • 4965 innbyggere fått en dose.  

Dersom du er over 65 år og ikke har blitt innkalt til vaksinering, oppfordrer vi deg til å melde deg i vaksinekøen i helseboka så snart som mulig. Det gjør du her.    

Vaksinekalender for tiden framover     

Her er Aurskog-Høland kommune sin vaksinekalender for tiden fremover. Her ser  du når det er forventet at din aldersgruppe skal få sin første koronavaksine. Per dags dato er det 12 ukers intervall mellom første og andre dose. Vaksinekalenderen er laget ut i fra hva vi per dags dato forventer å få av vaksiner fremover. Det kan komme endringer.   

Registrer deg på Helseboka 

Når du registrerer deg på helseboka, vil du få en sms med innkalling til vaksinering, når det er din tur. Kommunen vil gjerne vite om du vil ta vaksinen eller ikke, dette kan også gjøres i Helseboka. Det sikrer at vi har riktige opplysninger til de som ønsker å bli vaksinert og gjør at vi kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.   

Registrer deg her.   

Dersom du har behov for hjelp til å registrere deg kan du ringe kommunens vaksinetelefon.   

– Vi ber om forståelse for at det kan bli noe ventetid på vaksinetelefonene, dersom mange har behov har for hjelp til registrering. Har man noen i familien eller venner som kan hjelpe, spør gjerne dem først, sier Marita Hoftvedt, innbyggeransvarlig i vaksineteamet i kommunen.     

Les mer om hvordan du registrerer deg her.   

Vaksinekø

Selv om det ikke er din tur enda kan du registrere deg i vaksinekø, dette er en liste som vi kan bruke for å tilby vaksine på kort varsel.   

– Vaksinekøen gjør det enklere for oss å se hvem som faller under de ulike gruppene, slik at vi kan tildele timene etter de retningslinjer vi har fått fra FHI på en bedre måte, sier Hoftvedt.   

De som ønsker å ta vaksinen og registrerer seg i Helseboka, får videre spørsmål om blant annet kontaktinformasjon, allergier, sykdommer og annet som må ta hensyn til når du skal ta vaksinen. Svarene du oppgir plasserer deg i riktig gruppe.   

Innbyggere som ikke har folkeregistrert adresse i Aurskog Høland kommune, men er midlertidig bosatt her, har også mulighet til å legge seg inn i køen. Da velger man at man er midlertidig bosatt i kommunen.   

Hvis du registrerer at du ikke vil ha vaksinen, mister du ikke muligheten til å få vaksine, men vi tar ikke kontakt med deg for å avtale time. Du kan når som helst endre mening og registrere at du ønsker å ta vaksinen ved å sende inn et nytt skjema.   

– Vi håper at dette gjør det enklere for innbyggere å selv registrere seg til vaksinering. Dette vil effektivisere innkalling og planlegging av vaksineringen, samtidig som det sikrer at alle som vil ta vaksinen får tilbud om det.    

Velg tidspunkt

– Dette gjør at du kan bestemme den tiden som passer best for deg på de bestemte dagene. Når du har valgt tidspunkt, må du bekrefte timen. Hvis du ikke setter deg opp innen 24 timer vil den tilgjengelige timen bli tilbudt noen andre. Du kan ringe oss og få en ny time når det passer deg, forutsatt at vi har tilgjengelige timer når du ringer, sier Hoftvedt.

Sist endret: 14.06.2021