PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronavaksinering i uke 22

Nå er det satt totalt 7552 koronavaksiner i kommunen. I uke 22 skal det settes 1056 doser. Nå må alle innbyggere registrere seg på Helseboka for å få innkalling i til vaksinering.

Av de 1056 dosene vil 560 doser gå til andregangsvaksinering. Det vil også vaksineres 16 nye vikarer og fast ansatte i kommunen. De resterende dosene vil vi deles likt på innbygger i alderspulje og risiko.     

I uke 22 vil vi hovedsakelig innkalle de som er født i 1955, men også noen fra 1954.  

Tallene etter vaksineringen i uke 21

  • Antall innbyggere to doser = 2196
  • Antall innbyggere en dose= 3968
  • Antall helsepersonell/andre to doser= 651
  • Antall helsepersonell/andre en dose= 737  

Registrer deg på Helseboka  

Når du registrerer deg på helseboka, vil du få en sms med innkalling til vaksinering, når det er din tur. Kommunen vil gjerne vite om du vil ta vaksinen eller ikke, dette kan også gjøres i Helseboka. Det sikrer at vi har riktige opplysninger til de som ønsker å bli vaksinert og gjør at vi kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.  

Registrer deg her.  

Dersom du har behov for hjelp til å registrere deg kan du ringe kommunens vaksinetelefon.  

– Vi ber om forståelse for at det kan bli noe ventetid på vaksinetelefonene, dersom mange har behov har for hjelp til registrering. Har man noen i familien eller venner som kan hjelpe, spør gjerne dem først, sier Marita Hoftvedt, innbyggeransvarlig i vaksineteamet i kommunen.    

Les mer om hvordan du registrerer deg her.

Vaksinekø

Selv om det ikke er din tur enda kan du registrere deg i vaksinekø, dette er en liste som vi kan bruke for å tilby vaksine på kort varsel.  

– Vaksinekøen gjør det enklere for oss å se hvem som faller under de ulike gruppene, slik at vi kan tildele timene etter de retningslinjer vi har fått fra FHI på en bedre måte, sier Hoftvedt.  

De som ønsker å ta vaksinen og registrerer seg i Helseboka, får videre spørsmål om blant annet kontaktinformasjon, allergier, sykdommer og annet som må ta hensyn til når du skal ta vaksinen. Svarene du oppgir plasserer deg i riktig gruppe.  

Innbyggere som ikke har folkeregistrert adresse i Aurskog Høland kommune, men er midlertidig bosatt her, har også mulighet til å legge seg inn i køen. Da velger man at man er midlertidig bosatt i kommunen.  

Hvis du registrerer at du ikke vil ha vaksinen, mister du ikke muligheten til å få vaksine, men vi tar ikke kontakt med deg for å avtale time. Du kan når som helst endre mening og registrere at du ønsker å ta vaksinen ved å sende inn et nytt skjema.  

– Vi håper at dette gjør det enklere for innbyggere å selv registrere seg til vaksinering. Dette vil effektivisere innkalling og planlegging av vaksineringen, samtidig som det sikrer at alle som vil ta vaksinen får tilbud om det.   

Dersom du er over 70 år og ikke har fått tilbud om koronavaksine, ta kontakt med kommunen.  

Velg tidspunkt

– Dette gjør at du kan bestemme den tiden som passer best for deg på de bestemte dagene. Når du har valgt tidspunkt, må du bekrefte timen. Hvis du ikke setter deg opp innen 24 timer vil den tilgjengelige timen bli tilbudt noen andre. Du kan ringe oss og få en ny time når det passer deg, forutsatt at vi har tilgjengelige timer når du ringer, sier Hoftvedt.

Skal ikke avgi vaksiner

Aurskog-Høland kommune skal hverken avgi eller få ekstra vaksiner framover.

Intervallen mellom første og andre dose utvides til inntil 12 uker, men ikke for dem med underliggende sykdommer.

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 28.05.2021