PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kommunale koronaregler: Spørsmål og svar

Er det noe du lurer på rundt de nye kommunale koronareglene? Fra 20. januar gjelder ny kommunal forskrift for å hindre spredning av koronaviruset. Reglene gjelder blant annet sosiale sammenkomster, munnbind i taxi og kollektivtransport, hjemmekontor, og begrensninger i fritidsaktiviteter. Her finner du svar på ofte stilte spørsmål.

Hvorfor kom det nye kommunale retningslinjer nå? 

Formannskapet fastsatte forskrift om forebygging av koronasmitte i Aurskog-Høland kommune første gang 30. september i år, og har siden da hatt jevnlig revidering av lokal forskrift. Forrige versjon ble vedtatt 20. januar. 

Hvordan forholder de kommunale reglene seg til de nasjonale reglene?

Den strengeste regelen gjelder. Der nasjonale anbefalinger og regler er strengere, skal de nasjonale følges. Der kommunale regler er strengere, skal de kommunale følges. 

Hvor skal man teste seg?

Hvis du ønsker å teste deg, tar du kontakt med legevakten på telefon 116 117. Det er viktig at du ringer på forhånd for å avtale tid.

Har du spørsmål, trenger råd om du bør testes eller hvordan du skal forholde deg til viruset, eller ønsker å ta testen – ring legevakten på 116 117! 

Hva sier koronareglene om antall på private sammenkomster?

For private sammenkomster vises det til den nasjonale covid-19-forskriften. 

Er biblioteket åpent? 

Bibliotekene gjenåpner for publikumsbesøk og meråpent, men vil være stengt for øvrige aktiviteter som eksempelvis språkkafe, forfatterkvelder og lignende. Leseplasser og grupperom er tilgjengelige igjen.

Mer informasjon

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune finner du her.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 22.01.2021