PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronavaksinering uke 29

Vaksineringen går fremover i vår kommune. Denne uken skal det settes 1068 doser. Hvem som får dem, hvor mange vi satte forrige uke, og oversikt over hvilke grupper som er neste i køen finner du her. Våre innbyggere som ikke er vaksinerte booke time for vaksinering i Lillestrøm kommune for dose 1. Mer informasjon, og hvordan du bestiller time, finner du her.

I uke 29 mottar vi 178 hetteglass, noe som tilsvarer 1068 doser. Disse fordeles på to skift onsdag og torsdag.

Av disse er cirka halvparten dose 2, mens 10 prosent er beregnet til lærere og barnehageansatte. Resten av dosene fordeles ved at vi inviterer de siste i pulje 9 og 10, som er i aldersgruppene 40-44 år og 18-24 år, samt starter å invitere noen fra pulje 11.

I tillegg vil vi ukentlig sjekke puljene vi er ferdig med fortløpende og innkalle de som registrere seg i etterkant.  

Tallene etter vaksinering uke 28

I uke 28 ble det satt 936 doser. Det er satt totalt 13.633 doser i kommunen vår.
  • Etter uke 28 har 9498 personer i vår kommune fått en dose.
  • Av disse har 4654 fått to doser.    

Venter du? Få vaksinen i Lillestrøm

Innbyggere i Aurskog-Høland som ikkke har fått første dose kan nå booke time for vaksinering i Lillestrøm kommune. Det er i tillegg åpent for drop in i Lillestrøm for innbyggerne i Aurskog-Høland kommune.
 
Alle innbyggere i Lillestrøm kommune skal nå ha fått invitasjon til å bestille time, og det er per nå overskuddsdoser. Lillestrøm kommune gir derfor innbyggere i nabokommuner som ikke er tildelt ekstra vaksiner i forbindelse med skjevfordeling mulighet til å bestille time for første dose. Kommunen det gjelder er per nå Aurskog-Høland. Innbyggere som velger å vente på vaksinering i Aurskog-Høland kommune, vil få invitasjon når det er deres tur. For å bestille time til vaksinering, kan du benytte lenkene under.  
 
NB! Dette gjelder kun for de som skal vaksineres med første dose. 
 
Timebestilling:

Dersom du har utfordringer med å bestille time på nett, eller ikke er digital bruker kan du ringe Lillestrøm kommune på 940 07 002 (hverdager kl. 09-16) eller sende epost til bookingstotte@lillestrom.kommune.no for bestilling av time. 

Vaksinering i Aurskog-Høland kommune

Vi vaksinerer nå hovedsaklig dem som er i gruppe 9 og 10 i FHI  i sin prioriteringsrekkefølge. Her finner du den. 

Dersom du tilhører noen av de gruppene vi nå er nesten ferdig med, oppfordrer vi deg til å melde deg i vaksinekøen i helseboka så snart som mulig.   

Det gjør du her. Du kan også sende mail til koronavaksine@ahk.no.

Vaksinekalender for tiden framover 

Her er Aurskog-Høland kommune sin vaksinekalender for tiden framover. Der kan du se når det er forventet at din aldersgruppe skal få vaksine. Vaksinekalenderen er laget ut i fra hva vi per dags dato forventer å få av vaksiner fremover.

Registrer deg på Helseboka 

For å bli innkalt til vaksinering må du registrere deg i Helseboka. Når du registrerer deg på helseboka, vil du få en sms med innkalling til vaksinering, når det er din tur. Kommunen vil gjerne vite om du vil ta vaksinen eller ikke, dette kan også gjøres i Helseboka. Det sikrer at vi har riktige opplysninger til de som ønsker å bli vaksinert og gjør at vi kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.   

Registrer deg her. 

Dersom du har behov for hjelp til å registrere deg kan du sende mail til koronavaksine@ahk.no.  

I juli og august vil den være betjent på mandag, onsdag og torsdag fra klokka 10.00-14.00. Nummeret er 63 85 25 70. På grunn av ventetid oppfordrer vi folk til å sende e-post koronavaksine@ahk.no  

– Vi ber om forståelse for at det kan bli noe ventetid på vaksinetelefonene, dersom mange har behov har for hjelp til registrering. Har man noen i familien eller venner som kan hjelpe, spør gjerne dem først, sier Marita Hoftvedt, innbyggeransvarlig i vaksineteamet i kommunen.       

Les mer om hvordan du registrerer deg her. 

Vaksinekø

Selv om det ikke er din tur enda kan du registrere deg i vaksinekø, dette er en liste som vi kan bruke for å tilby vaksine på kort varsel.   

– Vaksinekøen gjør det enklere for oss å se hvem som faller under de ulike gruppene, slik at vi kan tildele timene etter de retningslinjer vi har fått fra FHI på en bedre måte, sier Hoftvedt.   

De som ønsker å ta vaksinen og registrerer seg i Helseboka, får videre spørsmål om blant annet kontaktinformasjon, allergier, sykdommer og annet som må ta hensyn til når du skal ta vaksinen. Svarene du oppgir plasserer deg i riktig gruppe.   

Innbyggere som ikke har folkeregistrert adresse i Aurskog Høland kommune, men er midlertidig bosatt her, har også mulighet til å legge seg inn i køen. Da velger man at man er midlertidig bosatt i kommunen.   

Hvis du registrerer at du ikke vil ha vaksinen, mister du ikke muligheten til å få vaksine, men vi tar ikke kontakt med deg for å avtale time. Du kan når som helst endre mening og registrere at du ønsker å ta vaksinen ved å sende inn et nytt skjema.   

– Vi håper at dette gjør det enklere for innbyggere å selv registrere seg til vaksinering. Dette vil effektivisere innkalling og planlegging av vaksineringen, samtidig som det sikrer at alle som vil ta vaksinen får tilbud om det. Dersom du er over 70 år og ikke har fått tilbud om koronavaksine, ta kontakt med kommunen.   

Velg tidspunkt

– Dette gjør at du kan bestemme den tiden som passer best for deg på de bestemte dagene. Når du har valgt tidspunkt, må du bekrefte timen. Hvis du ikke setter deg opp innen 24 timer vil den tilgjengelige timen bli tilbudt noen andre. Du kan ringe oss og få en ny time når det passer deg, forutsatt at vi har tilgjengelige timer når du ringer, sier Hoftvedt. 

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 21.07.2021