PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vi har funnet kommunens midtpunkt

Vi har nå markert det geografiske midtpunktet i kommunen, etter at Aurskog-Høland og Rømskog slo seg sammen til en kommune i 2020.

Kommunen er langstrakt og innholdsrik, og spørsmålet om hvor kommunens midtpunkt ligger - måtte besvares.   

Kartverket har på vegne av kommunen regnet ut det geografiske midtpunktet, og resultatet ble at punktet ligger i Styggedalen.   

Styggedalen er et område som ligger innenfor eiendommen til stiftelsen Øsken gård, og i nærheten av Setten. Stiftelsen Øsken gård har syntes det er gøy at dette punktet har avnet akkurat hos dem, og har vært i dialog med kommunen hele veien om markering av midtpunktet.  

to menn med måleutstyrMarkering av punktet  

OK Øst var onsdag 11. oktober ute for å sette opp et skilt for å markere det geografiske midtpunktet, på vegne av kommunen.   

OK Øst stilte opp med fire personer som sammen brukte 2 timer på å reise opp skiltet på riktig geografisk punkt.

– Vi er glade for at OK Øst ønsket å hjelpe oss med å sette opp dette skiltet og være en del av å markere kommunens midtpunkt, sier Anne Mette Brustuen, folkehelsekoordinator i kommunen.   

Der punktet ligger er det noe ulent og vanskelig terreng. Det er derfor dessverre ikke et punkt som er så tilgjengelig for alle å besøke.

Vil vurdere muligheter for ytterligere tilrettelegging

Kommunen er fortsatt i dialog med blant annet grunneier om mulighetene for å tilrettelegge adkomsten til punktet litt bedre. Vi snakker da om mulighetene til å rydde og legge til rette en sti på området.  

I tillegg vil vi se om det kan settes opp et sykkelstativ og lignende, som gjør at innbyggere kan få parkert sykkelen i nærheten og gå videre inn i skogen. Dette skogsområde er i drift, og det er derfor avstengt for allmenn ferdsel med bil på området.     

– Hva som er mulighetene på område må vi se nærmere på, da dette også er en skog som forvaltes. Det vi kan si er derfor at det vil bli noe mer tilrettelegging, så vil vi komme tilbake til det, sier Anne Mette Brustuen.  

Sist endret: 18.10.2023