PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Visste du at du kan få varsling fra kommunen på SMS?

Aurskog-Høland kommune sender ut SMS for å varsle om både planlagte og uplanlagte hendelser. Innbyggere, bedrifter og hytteeiere kan kontrollere at vi sitter på riktige telefonnumre på deg og eventuelt endre informasjon for slik varsling. Sjekk om ditt nummer er registrert her!

Varsling fra kommunen dreier seg om kriseberedskap eller kriseøvelse, vannavstengning, valg og andre varslinger der hele eller deler av befolkningen skal få informasjon. Det er viktig at hver husstand er registrert med riktige telefonnumre. Da sikrer vi at de som skal ha meldinger, får dem – og at de som ikke skal ha melding. 

Sjekk om ditt nummer er registrert her.

Via sytemet Everbridge sørger kommunen for at du får beskjed via SMS ved for eksempel et planlagt vedlikehold av ledningsnettet eller en uventet stans i vannleveransen. Varslingen skjer ved at det blir sendt ut SMS til alle mobiltelefoner, og en automatisert talemelding til de kontaktpersonene som kun er registrert med fasttelefon. 

Systemet fanger opp alle registrerte telefonnumre på eiendommer i det berørte området. Noen meldinger kan benytte svarmulighet, men vil i hovedsak kun fungere som informasjon. 

Hvordan finner kommunen mitt telefonnummer? 

Adressedatabasen som blir benyttet under varsling er en sammenstilling av informasjon fra Folkeregisteret og DIFI. Innbyggere under 16 år skal ikke motta varsel. 

Får jeg varsel? Hvordan sjekker jeg det? 

Dersom du ikke husker å ha mottatt en slik melding fra kommunen, må du gå inn på lenken under og kontrollere og eventuelt redigere dine mobil- og fasttelefonnummer som du ønsker varsel til. Dette gjelder spesielt de med telefon registrert på arbeidsgiver, eiere av fritidsbolig, studentbolig og andre som selv må legge seg til i systemet. 

Trykk her og legg inn ditt nummer.  

NB! På adresselapp skriver du kun veien du bor i, ikke nummer eller postnummer. 

Hemmelig nummer? 

Adressedatabasen fanger ikke opp personer med hemmelig nummer, hvilket betyr at de ikke mottar varsling med dagens system. Du som har et slikt nummer og ønsker varsling, kan registrere deg i databasen, som blir holdt hemmelig for alle andre. 

Varsles også bedrifter? 

Adressedatabasen som blir benyttet under varsling inneholder også adresse og telefonnummer til bedrifter. Det kan være vanskelig å nå de rette personene og bedriften anbefales derfor å endre eller legge til nummer og kontaktpersoner som skal varsles ved enkelt å logge inn på innbyggerportalen. 

Merk at varsel til fasttelefoner skjer via automatisert telefonoppringning. Telefonnummer med automatisk svartjeneste eller tastevalg for viderekobling er derfor lite egnet som kontaktnummer for næringsvirksomhet. Dersom din bedrift er registrert med et slikt nummer, bør nummeret endres for å være sikker på at bedriften mottar eventuell varsling. 

Varslingssystemet er ment som en sikkerhet for din bedrift, virksomhet eller institusjon. Hvis vi skal kunne nå dere på en rask og effektiv måte er vi avhengige av hjelp fra dere. Vi ber dere derfor om at riktig kontaktperson blir registrert. 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 10.10.2023