PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Uke 48: Koronavaksinering

Vaksineringen går fremover i vår kommune. Hvor mange vi satte forrige uke, hvem som får denne uken og hvordan det går med tredje dose kan du lese her. Har du fortsatt ikke tatt vaksinen? Det er ikke for sent, ta kontakt! Vi har også åpent for drop in, tidene finner du her.

Forrige uke var det mange i aldersgruppen 65+ som fikk tredje dose, og mange 16-17-åringer som har blitt vaksinert. Nå er det totalt satt 26.022 koronavaksiner i kommunen. 

  • Sum dose 1: 12.802
  • Sum dose 2: 11.626  
  • Sum dose 3: 1594  (innbyggere meldt fra lege jfr. anbefaling fra FHI, eller går på medisiner iht. medisinliste fra FHI, 65+)

Forrige uke ble det vaksinert med både Pfizer og Moderna. Det ble satt til sammen 852 doser forrige uke. Vi er også godt i gang med tredje dose.

Øker åpningstidene

Det blir drop in-vaksinering fra klokka 15.30-18.00 onsdag.

Vi øker åpningstidene i november og desember, da det er stor pågang. Timebøkene justeres kontinuerlig ut fra behov.  

Vaksinesenteret er i Serviceveien 6. Det er vegg i vegg med testsentret, med inngang til høyre, og det er merket med skilt over døren. Vaksinesenteret i Serviceveien 6 er bygd opp på samme måte som tidligere, med registrering, ventesone før vaksinering, tre vaksinebåser, en akutt-bås, samt ventesone etter vaksinering, og egen utgang.  

Vaksinetelefonen er åpen

Vi bemanner vaksinetelefonen mandag og tirsdag fra klokken 10-14, og onsdager klokken 09-18, slik at vi er tilgjengelige for spørsmål, bestilling av timer og flytting av timer etc. 

Det var stor pågang på telefon og e-post forrige uke, fordi det ble sendt ut SMS til alle 65+ denne uka.

Dersom du har spørsmål om koronavaksinering kan du også sende e-post til koronavaksine@ahk.no.     

Brev til 65+ ble sendt ut fredag 15. oktober, og det har vært stor pågang på telefon og e-post. Det kom 404 stk 65+ forrige uke.

Ikke for sent!

Det er fortsatt en del som ikke har tatt koronavaksinen. I aldersgruppen 25 til 39 år er det færre som har tatt vaksine i forhold til de andre aldersgruppene. Av dem over 65 år, har godt over 90 prosent vaksinert seg. Dersom du er en av de som tidligere har takket nei, men som nå har ombestemt deg, er det bare å ta kontakt! Ta kontakt via koronavaksine@ahk.no eller Helseboka. Vi re-inviterer i alle timebøker ukentlig for å få med oss dem som eventuelt registrerer seg i Helseboka fremover.

Er du over 18 og blant dem som ennå ikke har fått tilbud om første dose av koronavaksinen? Ta kontakt med oss! Send e-post til koronavaksine@ahk.no.  

Meld i fra

Dersom du har tatt vaksinen et annet sted, er det viktig å melde fra til kommunen. Helsebøkene for de ulike kommunene kommuniserer ikke, så vi får ikke beskjed om du tar vaksinen et annet sted. Det er flott om du sender e-post til koronavaksine@ahk.no og opplyser om dette, da får vi strøket deg fra våre lister, dersom du har registrert deg i helseboka her tidligere. Dersom du ikke gjør det, vil du bli «hengende» igjen og få påminnelser fra oss hver gang vi sender ut re-invitasjoner til innbyggere vi ikke har fått respons fra.

Trenger du hjelp til å registrere deg? Ta kontakt på koronavaksine@ahk.no, så hjelper vi deg!

Mer informasjon

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, og svar på koronaspørsmål finner du her.

  • For å bestille test - ring smittesporing på 94 02 12 23 mellom 09-19.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 29.11.2021