PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bilde av to leger TV-aksjonen

TV-aksjonen: Bli med på laget!

TV-aksjonen 2022 går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober. Vi trenger bøssebærere! Vil du bli med på laget? Sammen redder vi liv!

– Vi er avhengige av bøssebærerne for å få til en god TV-aksjon også i år, så vi håper at mange melder seg, sier Anne Kirsti Johnsen, kommunalsjef for kultur og medvirkning i Aurskog-Høland kommune.

Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn.

Bli med på laget!

Gjennom årets TV-aksjon, som går av stabelen 23. oktober, skal vi blant annet bidra til at flere barn behandles mot malaria og andre farlige infeksjonssykdommer, at flere helsearbeidere får opplæring og at Leger Uten Grenser kan reise ut til avsidesliggende områder for å gi helsehjelp og drive forebyggende arbeid. Pengene som samles inn skal sørge for at flere blir vaksinert mot smittsomme sykdommer som meslinger, og sørge for økt kunnskap og forebygging av livsfarlige sykdommer.

Forebygge epidemier

Med årets TV-aksjon skal vi bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer. 

TV-aksjonen 2022 skal gi medisinsk behandling til dem som trenger det mest. Sammen redder vi liv!

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 10.10.2022