PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Giselle - solidaritetsforestilling i kultursalen

28. april ønsker KulturArena velkommen til ballettforestilling "Giselle" på Bjørkelangen! Forestillingen er én av flere i en solidaritetsturné for å støtte Grand Kyiv Ballet, som ledende artister fra den ukrainske balletten er med i. Bli med å gjør en forskjell og samtidig få en fantastisk opplevelse med et ballettkompani i verdensklasse

Kyiv balletten og ballettdanserne, er statsborgere i Ukraina og innbyggere i Kyiv og Kharkiv. De var på turné i Frankrike på det tidspunktet invasjonen av Ukraina begynte. Ballettkompaniet er i en veldig vanskelig situasjon da de i praksis ikke har noen steder å vende tilbake til siden hjembyene deres er under angrep, og de har heller ikke mye sparepenger å leve av. Vi ønsker å støtte artistene og bidra til en solidaritetsturné for dem i Norge. Dette vil gi dem overnatting, mat og viktigst av alt, jobben de nå mister på grunn av krigen. 

Støtt det ukrainske kulturlivet 

– Vi synes det er viktig å støtte opp om det ukrainske kulturlivet og derfor stiller vi salen til disposisjon for de for ukrainske ballettdanserne, sier Ragnar Heide, leder for KulturArena i Aurskog-Høland kommune. 

Billettinntektene går til livsopphold for kompaniets ukrainske medlemmer. KulturArena bidrar med sal og personell.  

Kjøp billetter til forestillingen den 28. april klokka 19 her:

Giselle – Solidarity Tour Grand Kiev Ballet 

Giselle

Balletten "Giselle" av Adolphe Adam er et mystisk romantisk drama fylt med symboler og skjulte betydninger.  En evig historie om kjærlighet, lojalitet, bedratte forventninger og sjele-rending anger.

Albert og bondekvinnen Giselle elsker hverandre, men Albert har en forlovede;  jenta finner ut om dette og dør av sorg, hvoretter hun blir en vilisa.  Albert kommer om natten til graven til sin elskede og er omgitt av vilises, han er truet med døden, men Giselle beskytter ham mot hennes venners vrede og han klarer å unnslippe.  For feilene som er gjort, viser prisen seg å være uutholdelig - omvendelse absorberer Albert.

Gjennom hele balletthistorien går bildet av vilis - bedratt døde bruder - gjennom.  Det er svik som gjør dem fra vanlige jenter til mystiske Wilis, som er klare til å hevne seg.  Kunstnere av den ukrainske ballett vil uttrykke på scenen all beredskapen til ukrainske folk til å stå opp for seg selv, overleve i kampen og forsvare sine idealer.

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 20.04.2022