PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Feiret fornyet stasjonstomt

Kake, is, fisking og bordtennis. Folk samlet seg på stasjonstomta på Bjørkelangen for å feire det flotte nye uteområdet. Se hvor fint det er blitt, og se bilder fra feiringen her!

– Vi ønsker å tilby våre innbyggere større muligheter for ulike aktiviteter på området, sier folkehelsekoordinator Anne Mette Brustuen i Aurskog-Høland kommune.  

Seks store bord og ett bordtennisbord er satt opp ved grøntområdet ved frivilligsentralen. Før vinteren jobbes det også med å sette lys på området, slik at det vil oppleves tryggere og være mulighet for å benytte området alle årstider. Det er tidligere laget fiskeplasser etter elven, og vi venter på noen gapahuker fra Kjelle videregående skole. Den ene av fiskeplassene er tilrettelagt for rullestolbrukere.

– Vi håper at dette vil gi mer aktivitet i parken og at det vil bli godt mottatt av våre innbyggere, sier Brustuen.

2022-frivilligsentralen-5.jpg

Turnering: Carl Fredrik og Per testet det nye bordtennisbordet.

Kake, is og fisking

Torsdag 8. september ble det invitert til kake, is, fisking i elven og bordtennisturnering på stasjonsparken. Arrangementet var for å innvie de nye parkmøblene som har kommet på området.

Hver torsdag er det «Et sted å henge» på frivilligsentralen for barn og unge, så det ble mye liv og god stemning rundt turneringen. Både ungdom og voksne var med på å kjempe om vinnerplassen. På første og andreplass kom ungdommene Liam og Stefan.

2022-frivilligsentralen-4.jpg

Fornøyde: Fornøyde ungdommer tok i bruk de nye utemøblene.

Friluft for folkehelse

Stasjonstomten er godkjent som et statlig sikret friluftsområde og det finnes en forvaltningsplan for området. Planen sier noe om hva som er planlagt av tiltak på området, for å gi et bedre tilbud til våre innbyggere.

– I årene fremover vil stasjonstomten utvikles videre, blant annet skal vi jobbe med stisystemet i skogen. Tiltakene er med på å bidra positivt til folkehelsen for personer i alle aldre, sier Brustuen.  

Folkehelsekoordinator, eiendomsavdelingen og Frivilligsentralen samarbeider om utviklingen av stasjonstomten, som ligger ved frivilligsentralen. Parkmøblene er finansiert av folkehelsemidler og midler fra Gjensidigestiftelsen. 

Ungdommene ønsket seg sitteplasser

– Når vi har hatt samtaler med ungdomsrådet for medvirkning, blant annet under arbeidet med kommunedelplan for mangfold, inkludering og likestilling, så har det kommet frem at de ønsker flere sitteplasser på dette området, så det er vi glad for at vi har fått til, sier Brustuen.

I tillegg har det kommet frem at flere opplever området som utrygt fordi det er så mørkt.

– Vi ser det som veldig viktig å gå i dialog med og lytte til våre ungdommer, og synes det er flott at vi sammen kan se på behov og ønsker for området, sier Brustuen.

Velkommen innom!

– Det har vært en del hærverk på krakker tidligere, både i dette området og ellers. Vi håper at dette nå er et positivt tiltak for alle, og at vi sammen kan ha glede av området, sier Brustuen.

Velkommen innom du også!

Har du noen spørsmål, ta kontakt med folkehelsekoordinator på telefon 47 78 15 74 eller e-post annemette.brustuen@ahk.no.

2022-frivilligsentralen-2.jpg

Tommel opp: Det er tommel opp for det flotte nye uteområdet. Ta turen innom du også!

20220906_144144.jpg

Sist endret: 09.09.2022