PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bli med på Sommerles!

1. juni er Sommerles 2020 i gang. Den digitale lesekampanjen varer frem til 31. august. På sommerles.no kan du registrere det du leser, samle poeng, få kule premier og lesetips, lese den eksklusive Sommerles-fortellingen, løse oppgaver og følge med på hva vennene dine leser!

Fra 1. juni kan alle 1. - 7.-klassinger i Aurskog-Høland være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge. Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år.

130 000 deltakere

I fjor deltok over 130 000 barn i hele landet. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, og dermed øke lesekompetansen, i en periode der den vanligvis svekkes.  

Sommerles.no gjør det gøy å lese! 

  • Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
  • Sommerles.no er for barn i 1. - 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
  • Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
  • I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket i juni og august!
  • Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.
  • Sommerles ledes i 2020 av Viken fylkesbibliotek.

Kick-start Sommerles!

Her får du en kick-start: hør Arne Svingen lese fortellingen om Erik og ånden i tekanna og registrer den som en lydbok på profilen din på Sommerles.no. God lesesommer!

Hør Arne Svingen lese!

 

Sist endret: 02.07.2020