PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Småbarnsliv i Aurskog-Høland

I ukens episode av «Former felles framtid» kommer barnehagepedagog Kine Sandem med noen tips til foreldre, og Kenneth André Kribe og Jenny Rosenquist forteller om livet med småbarn i kommunen.

Hør episoden her

Den siste tiden har de ansatte og innbyggere på tvers av sektorer og miljøer laget podkast om kommunen vår. Målet er å inkludere, informere og glede innbyggere i alle aldre. Med Lars Jørgen Skaret i spissen, byr vi på både humor og alvor i denne kommunepodkasten «Former felles framtid».

Du finner podden på Acast, Spotify, YouTube og Amazon.  

Tilbud til barnefamilier

Ukens episode handler om småbarnslivet i Aurskog-Høland. Kine Sandem som er pedagogisk leder i Løken barnehage kommer med noen tips til foreldre. Kenneth André Kribe fra Aurskog som er pappa til to gutter på tre og fem år forteller om overgangen fra par til småbarnsfamilie, og du hører også Jenny Rosenquist, som er mamma til to barn på to og åtte år. Hun underviser i yrkesfag på Bjørkelangen videregående skole.

Hvilke tilbud har kommunen til barnefamilier? Kan barnehagen bidra til å løse tidsklemma? Savner småbarnsfamiliene noen kommunale tilbud? Er Aurskog-Høland kommune en god kommune for barnefamilier? Disse tingene får du svar på i ukens episode.

Gjester: Fra v. Jenny Rosenquist, podkastvert Lars Jørgen Skaret, Kine Sandem og Kenneth André Kribe.

 

Episoder hver onsdag 

Hver onsdag fram til sommeren vil vi publisere en ny episode. Sommeren står snart for døra, og siste episode før ferietid kommer onsdag 30. juni. Da skal det handle om utdannelse og dannelse. Hva har lesing å si for å ruste barna våre? Er guttene svakere lesere enn jentene, og hvordan få guttene til å lese? Du vil møte forfatter Thomas Framnes som har utgitt flere barnebøker, og Bjørg Eikli Lier som er tidligere lærer og skolebibliotekar ved Bjørkelangen skole. 

4. august starter vi opp igjen med en episode om ungdom som har tatt en annerledes vei. Her møter du unge styrkeløfter Isabell Adolfsen og miss Norway-deltaker fra Bjørkelangen: Julie Dalen.

11. august vil det handle om valg og demokrati. Hva vil det si å bo i et demokrati? Unge Inga Isabella Westby vil fortelle om hvorfor hun ble med i Oppgaveutvalget for medvirkning, og du vil også møte valgansvarlig Dagfinn Lunner og valgstyreleder – og ansatt ved Cipax – Kristin Hanssen. 

Gikk du glipp forrige episode om ungdomsmiljøer?

Du finner den her.

Forfatter: Connie Iren Brenna

Sist endret: 28.06.2021