PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Tirsdag 18. august er første skoledag i Aurskog-Høland kommune

En lang sommer er snart omme og tirsdag neste uke begynner elevene i grunnskolen på skolen. Her finner du skoleruta og mer informasjon om hvilke smitteverntiltak som vi vil ha ved skolestart

 

– Vi gleder oss til skolestart, og ser frem til et nytt skoleår med nye muligheter. Vi ønsker spesielt deg som er elev velkommen til en trygg og god skolestart høsten 2020, sier Mona Andersen, skolesjef i Aurskog-Høland kommune.  

Skoleåret blir spennende på mange måter. Vi får et skoleår der vi skal ta i bruk ny læreplan som gir mange muligheter og vi får et skoleår der smittevernhensyn vil ha stort fokus.

Her finner du skoleruta for skoleåret 2020/2021.

Trygt for barn å gå på skolen

– Det er trygt for barn å gå på skolen. Vi skal fremdeles sørge for at elevene har et trygt og godt skolemiljø. Alle som jobber på skolen skal følge med på at elevene har det bra, sier Andersen.

I perioden fremover vil vi være ekstra nøye med å sikre godt smittevern. Vi er spesielt opptatt av: 

  • Ingen skal møte på skolen eller SFO hvis de er syke.
  • Vask hender før dere kommer på skolen.
  • God håndhygiene og renhold er viktig på skolen

Smittevern i skolen

Aurskog-Høland kommune tar smittevernet på alvor, og i tiden fremover vil vi fortsatt være nøye med å sikre et godt og forebyggende smittevern.

Trafikklysene med grønt, gult og rødt nivå viser hvilke smitteverntiltak som gjelder for skolene for de ulike nivåene. Det er smittesituasjonen i Norge som avgjør hvilket nivå vi på skolen skal følge. Vi er fortsatt på gult nivå, og det ligger an til at dette er situasjonen også ved skolestart.

Veiledere for smittevern i skolen finner du her.

Hvordan vil skolehverdagen være?

Grønt nivå: Skolehverdagen vil være som normalt, men elever og lærere må unngå håndhilsning og klemming.

Gult nivå: Hele skoleklasser kan være samlet, og alle elever skal få et fulltidstilbud på skolen med vanlige skoledager. Skolegården kan bli delt opp for å skille klasser fra hverandre. Elever og lærere må unngå håndhilsning, klemming og store samlinger.

Rødt nivå: Elevene vil bli delt inn i mindre grupper. Det kan være nødvendig at vi begrenser hvor mange elever som kan komme på skolen. Vi kan også be elevene møte opp til ulike tider. Vi må holde god avstand til hverandre, og elevene vil være mye ute, også i vanlige skoletimer.

Skoleskyss

Gult nivå: Elever som er avhengig av skoleskyss, kan ta buss eller annen transport for å komme seg til og fra skolen. Elevene bør holde avstand til andre, men det er ikke et krav at elevene holder en meter avstand til andre medelever, selv om dette er et krav for andre reisende.

Rødt nivå: Hvis elevene tar skolebuss eller annen transport, må de huske å holde god avstand, både mens de venter på bussen og i bussen. Elevene bør vurdere om det er mulig å ta annen transport til skolen.

Forfatter: Alette Marie Eldøy

Sist endret: 10.08.2020