PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Satser stort på korps – unge musikanter på turné

Aurskog-Høland sine skolekorpsmusikanter er på turné til kommunens barneskoler. Kulturskolen står bak organiseringen, og sammen med skolekorpsene og gruppa Glowmusic, skaper de en musikkopplevelse elevene sent vil glemme.

– Det kommer til å bli stor fest på skolene! Vi har laget et show med både musikk, bevegelser og lys, forteller rektor på kulturskolen, Camilla Aasnes Engås.  

Mandag og tirsdag er 40 av kommunens musikanter på rekrutteringsturné med Glowmusic og lager show på kommunens skoler. Både kommunen, Sparebankstiftelsen DnB og FriFond har stor tro på samarbeidsprosjektet og har bidratt økonomisk for å gjøre dette mulig.  

Vise hva de kan  

–  Nå er det lenge siden korpsene har fått vist seg fram. Endelig skal de få muligheten til å spille for andre og vist hvor utrolig flinke de er. Da får også andre barn se hvor gøy det er å være med i korps og hvor mye moro de har sammen, sier Engås.  

Målet er at flere barn rundt om i våre bygder skal få øynene opp for korps og at denne turneen kan få fart på rekrutteringen til skolekorpsene.  

Se en liten smakebit her: Aurskog-Høland Kulturskole (@ahkulturskole) • Instagram-bilder og -videoer

Tro på samarbeidsprosjektet

Koronaepidemien har tært på skolekorpsene. Restriksjonene har gjort det vanskelig spille sammen og korpsene har mistet mange av sine medlemmer. Det ville Aurskog-Høland kulturskole og korpsene gjøre noen med, så de har nå startet et tett samarbeid.  

Ideen om en felles rekrutteringsturné syntes Sparebankstiftelsen at er så god, at de sponser turneen med 100 000 kroner.  

– Vi er veldig glade for at Sparebankstiftelsen har tro på prosjektet vårt. Med disse pengene så kan vi få til så mye mer. Dette kommer til å bli kjempegøy både for musikanter og publikum, også får vi håpe på mange nye aspiranter til høsten!

Sponses av kommunen

Politikerne i Aurskog-Høland kommune er enige om at det er viktig å styrke korpsene. De har vedtatt et tak på 50.000 kroner i året som korpsene skal betale for dirigenten – mellomlegget kostes av kommunen. Kulturskolen har fått 400 000 kroner til utvikling og styrkning av skolekorpsene. 

Frifond har også stor tro på det nye samarbeidet korpsene imellom og har sponset det videre samarbeidet med 35 000 kroner.

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 23.08.2022