PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sammen om å pusse opp stuene

Ansatte på Bjørkelangen sykehjem har pusset opp stuene på avdeling 2. Butikker, bedrifter og en kunstner har vært med på laget og sponset oppussingsprosjektet. Nye stuer er en hyggelig oppmuntring etter et år fylt med koronarestriksjoner.

Sykepleier Caroline Haugen og hjelpepleier Anita Wilker står bak initiativet. De har ansvaret for pyntingen på korttidsavdelingen ved Bjørkelangen sykehjem.

– Lenge før jul bestemte vi oss for å gjøre noe med de to stuene på avdelingen, slik at det skulle bli enda hyggeligere der. Selv om sykehjemmet er forholdsvis nytt, bar det preg av at det begynte å bli slitent. Veggene var slitte og falmet i fargen, og det var flere stoler som var modne for kassering, sier Haugen.

Sammen vurderte de hva de kunne finne på for å forbedre stuene. De kom frem til at de i det minste måtte få til å male stuene. Haugen og Wilker fikk klarsignal for oppstart av oppussingen.

Samarbeid med lokale bedrifter

Da gjenstod det bare å kontakte butikker og bedrifter for å høre om de var villige til å sponse det fine prosjektet deres med ulike ting til stuene.– Responsen har vært så bra. Det har vært så gøy! Maxbo skansen har sponset oss med maling til to stuer. Aurskog elektriske har sponset lamper. Fagmøbler på Aurskog sa ja til sponsing av møbler i gangen. Vi fikk 20.000 kroner fra Høland og Setskog sparebank til fem nye stoler som Skeidar ga oss god rabatt på. Princess og Moseby Elektriske har også bidratt, sier Haugen.

Stuene4.jpg

Nye stoler fra Skeidar sponset av Høland og Setskog sparebank.

 

Kunstner Cecilie Sørgård har donert trykk som er hengt opp.

– Det er helt fantastisk og har blitt så fint! Nå er stuene nye og freshe, med grønne og beige vegger, og Sørgård sin kunst pryder veggene, sier Haugen.

Stuene6.jpg

Stått på sent og tidlig

De ansatte har stått på sent og tidlig med maling og henting av møbler avdelingen har fått fra bedriftene. Beboerne har kunnet oppholde seg i den ene av de sto stuene under oppussingen. De ansatte er veldig stolte av og glade for å kunne bidra til fornyelse og en hyggelig atmosfære i stuene for beboerne. Beboerne synes selv at stuene har blitt veldig fine.

– Vi har mer på ønskelisten, men det får vi ta senere. Vi ser at det å omgås i fine omgivelser gjør noe med alles psyke, man blir veldig glad. Øynene trenger noe fint å hvile på, avslutter Haugen. ­­­­­­­­­

IMG_4930_Haugen og Wilker.jpg

Foran: Hjelpepleier Anita Wilker. Bak: Sykepleier Caroline Haugen

Kommune 3.0

Dette er et godt eksempel på kommune 3.0, som er samarbeidsprosjekter mellom det offentlige og det private.

– Her har mange aktører i lokalsamfunnet gått sammen om å skape en bedre hverdag for beboerne. Da blir to pluss to mye mer enn fire. Ekstra spennende er det at sykehjemmet også har invitert en kunstner med, sier kommunalsjef for kultur og medvirkning Anne Kirsti Johnsen. 

Kunst av Cecilie Sørgård:

Sørgård kunst2.jpg

Sørgård kunst.jpg

 

Stuene etter oppussing:

Stuene.jpg

Stuene3.jpg

Ansatt.jpg

Stuene2.jpg

Stuene5.jpg

Forfatter: Connie Iren Brenna

Sist endret: 25.03.2021