PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aursmoen barnehage har illustrert digital bok!

NAFO – Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring, ba om hjelp til å illustrere eventyret om prinsessen på erten! Det oppdraget tok revene på strak arm, og resultatet kan du se her!

Eventyret om prinsessen på erten.

Aursmoen barnehage har et tett samarbeid med NAFO om utvikling av materiell til barnehager i Norge. I høst sendte ped.leder Mona Johansen en forespørsel til NAFO om å få oversatt tradisjonelle eventyr som brukes mye i norske barnehager, til flere språk, slik at de kan gjøres kjent for alle, uavhengig av morsmål. 

I oktober kom det dermed en forespørsel fra NAFO om å illustrere eventyret om prinsessen på erten. De ønsket å publisere en digital versjon av boken, på flere språk, slik at barnehager og familier kan laste den ned på det språket de selv ønsker.

Revene i barnehagen tok oppdraget og jobbet med eventyret som tema over en lengre periode. De fortalte eventyret med konkreter, tok bilder og jobbet med det sammen med barna. 

prinsessen 1.jpeg
Tegningene som barna har laget, og bilder av konkretene som ble brukt i eventyrfortellingen i samlinger ble sendt til NAFO sammen med bildene fra prosessen.

 

NAFO har brukt barnas tegninger og bilder og laget en digital bok om eventyret. Vi fikk førsteutkastet tilsendt og gikk gjennom det sammen med barna, vi vurderte det sammen og ga tilbakemelding.

prinsen tenkeboble.PNG

prinsessen 2.jpeg

prinsessen 12.png

prinsessen 14.png

 

Nå er den digitale boken publisert, og den kan lastes ned helt gratis av alle!

 

Du finner den her, sammen med mer nyttig materiell på Tema morsmål sin hjemmeside.

Tema morsmål 

Arabisk._Prinsessen_på_erten.pdf

Forfatter: Heidi Gilje

Sist endret: 21.03.2021