PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Reparerte PC-er og ga til skredrammede

Team- og fagutvikler IKT Lena Oppegaard Sørlie reparerte PC-er og ga til de rammede personer fra Gjerdrum-skredet.

Natt til 30. desember 2020 gikk det et skred i Gjerdrum. Kvikkleireskredet tok med seg flere bolighus i boligområdet Nystulia, nært sentrum av Ask. De rammede personene mistet alt de eide og hadde. 

Lene Oppegaard Sørlie, Team- og fagutvikler IKT i Aurskog-Høland kommune, syntes det er viktig å engasjere seg i det som skjer rundt en. Ikke bare i nærmiljøet, men generelt. Da raset i Gjerdrum skjedde, var hennes tanke fra første stund: «Hva kan jeg gjøre for å hjelpe». I tillegg er hun svært opptatt av gjenbruk og liker ikke at ting kastes.    

– Jeg har en venninne som har familie som er direkte berørt av skredet. Gjennom samtale med henne kom det frem at de evakuerte hadde ett stort behov for å holde seg oppdatert på blant annet nyheter, holde kontakten med familie og venner og lignende. Min første tanke da var at vi sitter på maskiner som ikke lenger er gode nok vår bruk av sikkerhetsmessige grunner, men som er fullt brukbare til surfing eller skype.   

Sørlie spurte lederen sin, Kjellaug Johansen, om det var mulighet for at vi kunne bruke våre utrangerte pc’er til dette formålet. 

– Hun syntes det var en veldig god ide, så jeg fikk ta med meg noen pc’ er hjem, sier Sørlie, som brukte fritiden på å klargjøre PC-ene og levere dem til Olavsgård hotell.  

- I første omgang skulle PC-ene være til fellesbruk på hotellet, men etter hvert ble det bestemt at maskinene skulle deles ut til de familiene som trengte det. Da tok jeg en ny gjennomgang av maskinene, for å sikre at det ikke lå noe data på disse.  Deretter leverte jeg de hos Gjerderumshjelpen, på Røde Kors huset på Holter.  

Forfatter: Emilia Bøman Torgersen

Sist endret: 18.02.2021