PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ønsketreet: Alle ønskene oppfylt!

I desember sto det et helt spesielt juletre på Bjørkelangen stasjon. Ikke et vanlig juletre, men et tre til glede for barn som lever under økonomiske vanskelige kår. Et hjerte med barnas juleønsker ble hengt opp på ønsketreet, og innbyggerne i kommunen vår tok turen til Ønsketreet, trakk en av lappene og oppfylte et gaveønske. – Fantastisk engasjement! sier Rita Berget Lindblad på Frivilligsentralen. Se hvordan dugnadsånden i bygda vår blomstret i julen.

– Det var et fantastisk engasjement blant innbyggerne som sikret at alle røde hjerter med julegaveønsker ble oppfylt denne julen. Ønsketreet ble fylt opp med cirka 50 grønne hjerter, og rundt 50 barn kunne glede seg til fine julegaver, sier virksomhetsleder Rita Berget Lindblad på Frivilligsentralen. 

Et hjerte med barnas juleønsker ble hengt opp på ønsketreet. Alder, kjønn og ønske sto på baksiden. Det røde hjertet ble levert sammen med gaven til Frivilligsentralen på Bjørkelangen stasjon, og det ble hengt opp et grønt hjerte som viste at gaveønsket var oppfylt.

Supert samarbeid

Ønsketreet var et samarbeid på tvers av sektorer i Aurskog-Høland kommune, Frivilligsentralen, Aurskog-Høland Røde Kors og Julehjelpen. Gaveønskene ble meldt inn via blant annet helsestasjonen, barneverntjenesten, psykisk helse og frivilligsentralen. Mottatte ønsker ble anonymisert, skrevet på et rødt hjerte og hengt opp på ønsketreet. 

– Det er takket være Aurskog-Høland Røde Kors at vi kunne benytte Røde Kors sitt flotte ønsketre-konsept. De stod for trykking av hjerter og markedsføring. Det ble en stor suksess, og folk stod i kø for å oppfylle ønsker. Vi håper at flere vil kjenne til konseptet neste år, og at flere ønsker meldes inn via blant annet helsestasjon og NAV, sier Lindblad.

Ønsketreet stod på Bjørkelangen stasjon fra lørdag 4. desember til 15. desember. 

– Barn skal glede seg til jul og ha forhåpninger om gaver under treet. Slik er det ikke for alle. Vi er veldig glade for alle de gavmilde innbyggerne som oppsøkte ønsketreet på Bjørkelangen stasjon, og oppfylte et gaveønske, sier Lindblad. 

Dette året er planen å ha flere trær på forskjellige steder i kommunen. 

Julehjelp

– Mange har også bidratt med pengestøtte til Julehjelpen, og hele 98 husstander har fått hjelp til julefeiringen. Det er delt ut både gavekort og matkasser. En stor takk til Morten Rognan som organiserer Julehjelpen. Morten Rognan fikk også Frivillighetsprisen i år, og vi gratulerer så mye med en velfortjent pris! sier Lindblad.

Frivilligsentralen fikk også inn mange fine julegaver, leker og utstyr som vi fylte opp under ønsketreet, og i posthylla på Bjørkelangen stasjon. Alle som ønsket kunne komme innom for å se om det er noe de eller familien trengte. 

Julaftenfeiring på Bjørkelangen ble arrangert for tiende gang i regi av Aurskog-Høland frivilligsentral. 

ønsketre4.12.21.jpg

Glade for responsen: Nathaly Santana Galvez (t.v.) i Aurskog-Høland Røde Kors, Morten Rognan i Julehjelpen, Lene Hoff Holmedahl og Rita Berget Lindblad i Aurskog-Høland frivilligsentral , Thomas Enget, Caroline Jarving og Jon Harald Bråten i Aurskog-Høland Røde Kors var kjempefornøyde på responsen og givergleden rundt ønsketreet i Bjørkelangen stasjon. Foto: Javier Berrocal

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 06.01.2022