PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Roger Evjen og Robert Smeby

Ønsker nye bedrifter velkommen

De siste årene har det blitt etablert rundt 200 foretak i Aurskog-Høland kommune i året. Disse er viktige for utviklingen av næringslivet og kommunen vår. Ved hjelp av KI – teknologi kommer vi nå automatisk i kontakt med alle nyetablerte foretak i kommunen.

Aurskog-Høland er en næringsvennlig kommune, men har fram til nå ikke hatt et verktøy for å følge opp de nye bedriftene som etableres her. Fra oktober vil alle nye bedrifter i kommunen få en automatisk velkomstmelding hvor vi ber dem om å ta kontakt.  

– Endelig har vi mulighet til enkelt å komme i kontakt med alle nye bedrifter i kommunen, sier næringsutvikler Siri Bjørnstad.   

Hun er veldig fornøyd med den nye løsningen og håper mange tar kontakt.   

– Jeg gleder meg til å bli kjent med enda flere bedrifter i kommunen vår. Vi vil være i forkant og tar gjerne i bruk ny teknologi for å styrke vår kommunikasjon med bedriftene.  

2023 har vært et år hvor mange bedrifter har blitt registrert i vår kommune, og så langt i år er det registrert over 220 nye foretak.

Førstemann fikk besøk av ordfører

Den første som fikk velkomstmeldingen er bedriften Friends Nutrition. Det er Robert Smeby som har flyttet bedriften sin fra Tønsberg til Bjørkelangen. Ordfører og næringsutvikler besøkte han for å høre hvordan han opplevde å få velkomstmelding via altinn. 
 
– Det er godt å bli sett. Du får en god følelse når du får et personlig velkomstbrev fra kommunen via altinn, sier Smeby. 
 
Hans bedrift jobber med å støtte mennesker i gang med en sunn og aktiv livsstil og vil etter hvert etablere en ernæringsklubb med ulike lavterskeltilbud. 

– Det er gøy å hjelpe folk å ta helsa tilbake, sier Smeby. 

KI-teknologi  

Imara AS har utviklet løsningen Aurskog-Høland bruker. 
 
– Ved hjelp av KI-teknologi sendes det ut melding til alle bedrifter som registreres i kommunen.  Dermed sikrer vi at alle mottar samme melding – og vi kan følge med på hvem som har mottatt meldinger, forklarer Bjørnstad.  
 
Meldingen de mottar er informasjon om aktuelle nettverk og invitasjon til å ta kontakt. 
 
– Dette er en del av vårt politiske vedtatte satsningsområde «tidlig innsats». Å være i forkant av behovene gir oss totalt sett et større handlingsrom og øker sannsynlighet for å lykkes. Dette gjelder like mye for næringsdrivende som for barn, voksne eller eldre, sier ordfører Roger Evjen.  
 
Nå arbeides det videre flere målgrupper for å være i forkant. Vi kommer fremover til å lansere nye digitale tjenester basert på innsikt i innbyggernes behov. Neste tjeneste ut er velkomstmelding til nye innbyggere. 

 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 15.11.2023