PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nye smittetilfeller i Indre Østfold

Det er avdekket 13 nye smittetilfeller av covid-19 i Indre Østfold. Flere av de smittede har oppholdt seg på utesteder i Askim.

Onsdag ble det avdekket syv nye smittetilfeller av covid-19 i nabokommunen. Torsdag opplyser kommunen om at ytterligere seks personer bosatt i kommunen er smittet. 

Kommunen har gjennom smittesporing avdekket at flere personer med smitte har oppholdt seg på følgende utesteder i Askim; Corner Pub, Snackbaren 1985 og Mines fra midnatt og fram til stengetid både fredag 31. juli og lørdag 1. august. 

Det jobbes fortsatt med smittesporing.

Erfaringsmessig vet man at avstandsreglene kan være vanskelig å overholde på utesteder, og smitterisikoen kan være høyere. Gjester av disse utestedene kan derfor være potensielle nærkontakter.

Var du til stede på noen av disse stedene på de oppgitte tidspunktene, ber vi deg om å teste deg. Ta kontakt med din fastlege eller legevakten på telefon: 63 86 22 44.

Pandemien ikke er over, og vi vet ikke til enhver tid hvor smitten befinner seg, så derfor er det så viktig at vi alle fortsetter det gode arbeidet. Vask hender, hold god avstand til andre, host og nys i armkroken og bli hjemme hvis du er syk.

I denne fasen av pandemien er arbeidet med å stoppe oppblomstringen av smitte noe av det viktigste hver kommune kan gjøre.

Sist endret: 24.11.2020