PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ny ordfører og varaordfører

Under gårsdagens kommunestyremøte ble det bestemt at Arbeiderpartiets Roger Evjen ble innsatt som ny ordfører i Aurskog-Høland, mens Per-Steinar Slang fra Senterpartiet blir varaordfører i den kommende perioden. Se kommunestyremøtet her:

Gudbrand Kvaal startet møte med å ønske velkommen.

Du kan se hele møtet her: Aurskog-Høland kommuneTv

Gudbrand Kvaal startet møte med å ønske velkommen.

– Velkommen til arbeid i en ny valgperiode. Dere er valgt til en ansvarsfull og viktig gjerning. Dere er tillitsvalgte og ombudsmenn og kvinner for hele bygda.

Først ut var valg av nytt formannskap, før det ble valg av ny ordfører og varaordfører.

Dag holterud værvågen.JPG

Roger Evjen er ny ordfører i Aurskog-Høland, mens Per-Steinar Slang er varaordfører. FOTO: Dag Holterud Værvågen.

Kommunestyret ga Evjen 24 stemmer. 11 stemte for Rune Jørgensen fra Fremskrittspartiet.

Den avtroppende ordføreren Gudbrand Kvaal ønsket lykke til med jobben.

– Husk at du er ordfører for alle, hele kommunen. Du er kommunens talsperson utad. Jeg vil oppfordre deg til å passe på at alle i kommunestyret føler seg inkludert i arbeidet. Lykke til, sier Kvaal.

– Tusen takk, Gudbrand. For fire år siden var det jeg som ga det kjedet. Jeg har lært mye av din måte å lede kommunen på som ordfører, og det skal jeg ta med meg. Min dør skal alltid være åpen for alle her. Det er avgjørende at alle får si sin mening og sin politikk. Vi som sitter her er stemt frem av innbyggerne. Alle har innbyggere i ryggen. Det er viktig å ha med seg inn i kommunestyret. Gratulerer alle sammen som nyvalgte kommunestyrerepresentanter. Jeg gleder meg til å starte arbeidet med de fire neste årene. Og håper jeg skal klare å være en ordfører for alle dere politikere og for alle innbyggere. Dette er en stor ære og jeg er skikkelig stolt. Tusen takk!

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 12.10.2023