PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Magne Oddesteen portrett

Magne Oddsteen er valgt inn i Valgforum

Vår politiske sekretær er blitt med i styret av Valgforum. Det er et medlemsforum for valgadministrasjonen i norske kommuner og fylkeskommuner. Forumet er en arena for dem som jobber med valg.

– Det blir spennende. I Valgforum møter jeg andre som jobber med valg og vi deler erfaringer om valgene for å se hva som kan gjøres bedre, eller unngå feil som har blitt gjort andre steder, forklarer Oddsteen.   

Gjennomfører gode valg Valgforum har dialog med Valgdirektoratet og departementet (KDD) om problemstillinger som er relevante for dem som jobber med valg.  

– Kort sagt kan man si at Valgdirektoratet sin oppgave er å bistå kommunene i hvordan gjennomføre valg riktig, mens Valgforum handler om å gjøre valg bra, forteller Oddsteen.  

Han er valgt inn som frivillig, da Aurskog-Høland kommune er medlem i Valgforum.  

– Ved å møtes i et slikt forum vi kan hele tiden vite hvilke områder som bør forbedres, og hva vi kan lære av hverandres feil og suksesser. Dette hindrer feil i valggjennomføringen. Det gir oss også god støtte ved at vi alltid har noen å spørre om ting vi lurer på spesifikt til valg. Møtene er omkring to til tre ganger i året, og vi skal arrangere konferanser for alle medlemmene.  

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 29.11.2023