PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lettelser for besøk på sykehjem og i omsorgsboliger

Nå er alle våre pasienter i sykehjem og beboere i omsorgsboliger fullvaksinerte. Derfor vil vi nå lette på noen av tiltakene som gjelder besøk.

Alle pasienter i sykehjem og omsorgsboliger, som kan og vil ta koronavaksine, er nå fullvaksinerte.

– Nå kan endelig våre pasienter ta imot besøk på avdelingen eller på rommene sine igjen. Det er det mange som har gledet seg til. Sykehjemspasientene har ikke kunne hatt nærkontakter, slik som oss andre under koronapandemien. Det åpnes det opp for nå. Mange ser også frem til å kunne få en klem av sine nærmeste igjen, sier Linda Jørgensen, enhetsleder for sykehjemstjenesten.  

Nye retningslinjer 

Kommunen følger Folkehelseinstituttet sine retningslinjer når det gjelder besøk i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner under covid-19-pandemien. 

De finner du her: Besøk i kommunale helse- og omsorgsinstitusjoner - FHI 

Det tar noe tid før man kan forvente full effekt av vaksinen, derfor vil ikke lettelsene gjelde alle våre sykehjem og omsorgsboliger før mot slutten av uke åtte. Pårørende vil få nærmere beskjed om tidspunkt og de nye rutinene.  

Nye pasienter vil bli vaksinert fortløpende.   

Fortsatt 1 meter 

Det er betydelig mindre risiko for covid-19 etter vaksinasjon, men risikoen forsvinner ikke helt.  

– Det er fortsatt slik at vi må opprettholde holde avstand til andre, og vi vil oppfordre at også dem som blir oppført som nærkontakter forholder seg til smittevernreglene. For å være sikre på at kravet om avstand lar seg gjennomføre, må besøkende fortsatt avtale besøkstid. Rommene vil bli desinfisert etter besøk. Vi håper her på ett godt samarbeid med besøkende, sier Jørgensen.

Man må fortsatt ta store smittevernhensyn på våre institusjoner, men fullvaksineringen gjør hverdagen litt lettere. 

– Vi er veldig glade for at våre pasienter nå blir fullvaksinerte. Det letter hverdagen betraktelig i forhold til hvordan det har vært i 2020. Nå vaksinerer vi også helsepersonell, og det bidrar også til at ting normaliserer seg, sier Jørgensen.  

Kommunen har også en rutine for skjerming av uvaksinerte pasienter.

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 25.02.2021