PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronavaksinering uke 42

Denne uken vil koronavaksineringen foregå fra klokka 15 – 18 onsdag 20. oktober. Det vil være drop-in fra 15:30-18:00. Vaksinetelefonen er åpen igjen.

Vi åpner vaksinetelefonen igjen. Telefonnummeret er 63 85 25 70. Den er betjent mandager og tirsdager klokken 10:00 – 14:00, og onsdager klokken 09:00 – 18:00. Dette gjelder fra mandag 18. oktober. Telefonen er stengt torsdager og fredager. Dersom du har spørsmål om koronavaksinering kan du også sende mail til koronavaksine@ahk.no.   

Vaksinetall 

Aurskog-Høland er en av kommunene i landet med høyest vaksinedekning.   

  • Sum alle dose 1: 12 526  
  • Sum alle dose 2: 11 148  
  • Sum alle dose 3: 98  (innbygger meldt fra lege jfr. anbefaling fra FHI, eller går på medisiner iht. medisinliste fra FHI)  

Vi har satt totalt 23 772 doser.   

Forrige uke ble det vaksinert med både Pfizer og Moderna.

Vi er også i gang med tredje dose for personer med nedsatt immunforsvar. Plan for dose 3 til aldersgruppen 65+ er utarbeidet. Denne aldersgruppen vil snart få et brev med mer informasjon om dette.  

Koronavaksine: Oppfriskningsdose til alle over 65 år  

Vaksinesenter i Serviceveien 6 

Vaksinesenteret er flyttet fra flerbrukshallen på Bjørkelangen skole, til Serviceveien 6. Det er vegg i vegg med testsentret, med inngang til høyre, og det er merket med skilt over døren. Vaksinesenteret i Serviceveien 6 er bygd opp på samme måte som tidligere, med registrering, ventesone før vaksinering, vaksinebåser, en akutt-bås, samt ventesone etter vaksinering, og egen utgang.    

Ikke for sent! 

Det er fortsatt en del som ikke har tatt koronavaksinen. I aldersgruppen 25 til 39 år er det færre som har tatt vaksine i forhold til de andre aldersgruppene. Av dem over 65 år, har godt over 90 prosent vaksinert seg. Dersom du er en av de som tidligere har takket nei, men som nå har ombestemt deg, er det bare å ta kontakt! Ta kontakt via koronavaksine@ahk.no eller Helseboka.   

Er du over 18 og blant dem som ennå ikke har fått tilbud om første dose av koronavaksinen? Ta kontakt med oss! Send e-post til koronavaksine@ahk.no.    

Trenger du hjelp til å registrere deg? Ta kontakt på koronavaksine@ahk.no, så hjelper vi deg!   

Meld i fra 

Dersom du har tatt vaksinen et annet sted, er det viktig å melde fra til kommunen. Helsebøkene for de ulike kommunene kommuniserer ikke, så vi får ikke beskjed om du tar vaksinen et annet sted. Det er flott om du sender e-post til koronavaksine@ahk.no og opplyser om dette, da får vi strøket deg fra våre lister, dersom du har registrert deg i helseboka her tidligere.    

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune, og svar på koronaspørsmål finner du her. 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 19.10.2021