PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronasituasjonen i Aurskog-Høland kommune, mars 2021

Oslo og flere kommuner på Romerike innfører nå nye lokale koronatiltak. Aurskog-Høland kommune gjør ingen endringer i nåværende lokal forskrift. Her finner du en oppdatering om situasjonen i vår kommune.

6. mars er det 22 smittede i isolasjon i kommunen, og 158 nærkontakter i karantene. Det er gjennomført 5 484 koronatester siden februar 2020. Til sammen har 161 personer testet positivt. Det er satt rundt 1400  koronavaksiner og cirka 500 er fullvaksinerte. 

Smitteutbruddet på Bjørkelangen videregående over, og skolen er nå tilbake på gult nivå. Smitten ved Myrvang har ikke spredd seg videre og det samme gjelder Burholtoppen barnehage.  

Barn i en avdeling på Barnehagegården AS har karantene frem til helgen.  

En elev i 9. klasse ved Aursmoen skole og klassetrinnet er satt i karantene.  

– Smittesporingsteamet er veldig dyktige og effektive og det har ført til at vi raskt har god kontroll på smitten, sier Inger Hegna, kommunedirektør i Aurskog-Høland kommune. 

 

Beholder lokale tiltak 

På grunn av stigende antall koronasmittede og en økning av det muterte britiske viruset, ble alle kommuner i Viken innkalt til hastemøte med Statsforvalteren på lørdag.  

Noen kommuner har innført nye lokale tiltak denne uken, mens Aurskog-Høland kommune beholder den forskriften vi har.  

Vi har en lokal forskrift som er tydelig på at det kun er våre innbygger som skal benytte seg av treningssentre, Bjørkebadet og spille- og bingohaller. Den begrenser dermed forflytning mellom kommunene.  

– Smitten i vår kommune har som oftest kommet fra arbeidsplasser utenfor kommunen, eller fra sosiale sammenkomster med personer fra andre steder. Å stenge kjøpesentre og treningssentre, eller innføre skjenkestopp har derfor liten hensikt. Det er ikke her smitten skjer. Vi følger situasjonen tett og er klare for å gjøre nye tiltak dersom det blir nødvendig, sier Hegna. 

 

Forskrift 

Vår forskrift om forebygging av koronasmitte i Aurskog-Høland finner du her:

Nasjonale regler finner du her:

De lokale koronareglene kommer i tillegg til de generelle nasjonale koronareglene. Der nasjonale anbefalinger og regler er strengere, skal de nasjonale følges. Der de kommunale reglene er strengere, skal de lokale følges.  

 

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune finner du her. 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 06.03.2021