PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kommunestyret: Ansettelse av ny kommunedirektør

Mandag var det møte i kommunestyret. Det var kun en sak på agendaen: Ansettelse av ny kommunedirektør. Her kan du se hva politikerne sa om ansettelsen.

Kommunestyremøtet gikk av stabelen mandag 27. februar, i kommunestyresalen på rådhuset. Saksliste finner du her. 

Nysgjerrig på hvem som stemte hva? Velg «Projektor» til høyre under bildet for å se hvem som stemmer hva.

Ny kommunedirektør

Det var kun en sak på planen i kveldens kommunestyremøte: Ansettelse av ny kommunedirektør i Aurskog-Høland. Innstillingen ble enstemmig vedtatt, og Gry Røste er herved ansatt som kommunedirektør i Aurskog-Høland. 

Gry Røste er 53 år og kommer fra Fetsund. Hun er i dag direktør for helse, omsorg og mestring i Lørenskog kommune. En stilling hun har hatt i over 11 år. Hun har tidligere lang erfaring i leder- og prosjektlederstillinger i Oslo kommune, blant annet som barnevernsjef, avdelingssjef og prosjektleder for utviklingsprosjekter. Hun er utdannet sosionom, og har master i ledelse.

– Vi mener at vi har innstilt på en fremoverlent kandidat som har evne til å tenke helhetlig på utviklingen i kommunen. Hun har topplederfaring fra kommune, erfaring som gir forståelse for å lede en politikerstyrt organisasjon, samarbeid med tillitsvalgtsapparatet, og ledelse av endrings- og utviklingsprosesser. Et enstemmig ansettelsesutvalg er derfor trygge på at vi har funnet en person med gode lederegenskaper og god erfaring som vi kan ha glede av, sa ordfører Gudbrand Kvaal (Sp) under møtet. 

– Mer duett enn duell

– Dette ser ut som en person som har de beste kvalififikasjoner. Min aller største forventning er dette med rolleforståelse. At det blir et godt samspill melom kommunedirektør og politikere. At det blir mer duett enn duell, sier Arnfinn Wennemo (KrF). 

Ansettelsesutvalget har bestått av ordfører Gudbrand Kvaal, varaordfører Simen Solbakken, Tommy Lunaas og hovedtillitsvalgt Kristin Lang. Skagerak Consulting har bistått utvalget i prosessen. 

– Det har vært godt for oss å stole på at dere i ansettelsesutvalget gjorde en god jobb. Jeg føler meg trygg på at dere har valgt en kandidat som er det beste for Aurskog-Høland kommune, og jeg vil ønske Gry Røste velkommen til oss, sier Eline Hestsveen (Sp).

Du kan se hele møtet her.

Tidligere møter

Aurskog-Høland kommune har et levende demokrati, og kommunestyremøtene direkteoverføres via Kommune-TV.

Mer om politikken i Aurskog-Høland kommune finner du her.  

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 28.02.2023