PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ja til fysiske skolebøker

På Aursmoen skole satses det på fysiske skolebøker. Det får oppmerksomhet, og forrige uke fikk skolen besøk av NRK.

– Vi tror det er viktig å ha en god balanse mellom fysiske lærebøker og digitale verktøy. Vi har satset på det, sier ordfører Roger Evjen. 

Aurskog-Høland brukte i fjor én million kroner på fysiske lærebøker. I år skal det brukes halvannen million kroner fordelt på våre syv skoler.

Fin kombinasjon

– Fysiske lærebøker gir en variasjon for elevene, som lever mye med digitale medier i hverdagen. En fysisk tilknytning til en bok og læring kan for noen bidra til en bedre forståelse og hukommelse. I tillegg har ikke bøker moderne forstyrrelser som pushvarsler og hyppige bilde- og tekstoverganger, sier rektor Grazyna Saxegaard ved Aursmoen skole.

Hun understreker at skolen satser på en kombinasjon av fysiske og digitale læremidler. 

– Vi satser på fysiske lærebøker, samtidig som vi bruker mange ulike digitale læringsmidler i tillegg. Gode læremidler, enten de er på papir eller er digitale, er viktig for elevenes læring. Aursmoen skole jakter på den gode balansen mellom analog og digital undervisning. Lesing og digitale ferdigheter er grunnleggende ferdigheter som er en del av kompetansen i alle fag og nødvendige redskaper for læring og utvikling, sier Saxegaard.

Ja takk - begge deler

Elevene selv liker både fysiske lærebøker og digitale løsninger. «Skjerm og papir: Ja, takk begge deler». Dette tilfører læringsmiljøet både utfordringer og muligheter og gjør undervisningen og hjemmearbeid mer varierende og spenstig.

Elevene på Aursmoen synes det var stas med besøk fra både politikere og journalister. 

– Elevene syns det var kjempegøy, spennende og kult å ha besøk av NRK. I tillegg var det stas å ha ordfører og en stortingsrepresentant på skolebesøk også. Det er ikke hver dag man  blir vist på NRK-TV og har politikere i klasserommet, sier Saxegaard.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 05.02.2024