PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Til finalen med frisbeegolf og multisport for ungdom

Elevene i 8. klasse på Aursmoen og Bjørkelangen ungdomsskoler har hatt innovasjonscamp, og sender denne uka en gruppe fra hver skole til en felles finale for Nedre Romerike.

Innovasjonscamp er et idéverksted. Elevene jobber i grupper med et reelt oppdrag, og skal komme opp med egne løsningsforslag. Dette gir god trening i å arbeide kreativt med ideutvikling og problemløsning. På mindre enn to dager skulle elevene sette seg inn i en problemstilling, komme med forslag til løsninger og lage en film der de presenterer og selger inn sitt forslag for en jury. 

Høstskole-27.jpg

Vinnergruppa sammen med juryen på Bjørkelangen skole (fv): Mari Stevning Bekken, Daniel Szumlinski, Cato Alexander Thode, Sara Krogsvold Aasnes, Ingeborg Helene Sørhaug, Mia Wold og Hege Øwre-Johnsen. (bv) Kine M. Holtet og Marianne Børke.

Ungdom i aktivitet 

Utfordringen til årets innovasjonscamp kom fra SNØ, som er en innendørs skiarena på Lørenskog. Snø hevder at Livet er best i bevegelse og ber om hjelp til å svare på «Hvordan få unge mennesker mer i aktivitet?» Gruppene kunne ta utgangspunkt i en organisert aktivitet og videreutvikle denne, eller lage en uorganisert aktivitet som engasjerer og aktiviserer ungdommer.  

En jury med representanter fra næringslivet og kommunen, fikk vurdere seks utvalgte filmer på hver av skolene. Ideene fra elevene kretset hovedsakelig rundt idrett og fysisk aktivitet; som volleyball, skole-OL, og skiskyting. Det kom blant annet forslag om å tilrettelegge turstier for mer aktiviter, bygge aktivtetshus og lage langrennsarena. De to bidragene som vant, på hver sin skole, har det felles at de legger opp til aktiviteter som er lette å gjennomføre, bærekraftige, krever lite utstyr og investeringer og, ikke minst, kan brukes av mange.  

Frisbeegolf og multisport for ungdom 

På Aursmoen skole var det Sofie Borchegrevink, Hanna Hauger-Ekornhol, Martin Tønsberg og Fredrik Soot-Tessem som overbeviste juryen mest. De presenterte en frisbeegolfbane på Aursmoen, som skulle være tilgjengelig for alle, og viste blant annet hvordan man kunne dra veksler på bedrifter i lokalmiljøet.  

Høstskole-26.jpg

Vinnergruppa på Aursmoen skole (fv): Sofie Borchegrevink, Hanna Hauger-Ekornhol, Martin Tønsberg og Fredrik Soot-Tessem sammen med juryen (bv) Hege Øwre-Johnsen, Marianne Børke og Thomas Grønnerød og Helene Skjønhaug.

Finalebilletten på Bjørkelangen skole gikk til Daniel Szumlinski, Cato Alexander Thode, Sara Krogsvold Aasnes, Ingeborg Helene Sørhaug og Mia Wold. De solgte inn konseptet om et mulitsport-tilbud for ungdom fra hele kommunen. De hadde blant annet tenkt på organisering av transport, for å ikke være avhengig av foreldretransport eller buss-penger og foreslo at elever fra idrettslinja på Bjørkelangen VGS kunne lede tilbudet.  

Penger i klassekassa og SNØ

Torsdag 28. oktober deltar de to gruppene i en finale med bidrag fra 20 andre skoler i distriktet. I finalen sitter blant andre ordfører Gudbrand Kvaal i juryen. Premiene i regionfinalen er penger til klassekassa og en dag på SNØ. 

I de skolevise juryene satt Kine M. Holtet (Høland og Setskog Sparebank), Helene Skjønhaug (Aurskog Sparebank), Thomas Grønnerød, Mari Stevning Bekken og Marianne Børke (Aurskog-Høland kommune) og representant for oppdragsgiver SNØ, Hege Øwre-Johnsen.  

Sist endret: 26.10.2021