PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vil du være med, så heng på – ny episode av Former felles framtid

Denne gangen er det de store barna som står i fokus. Skal vi følge de anbefalte aldersgrensene i sosiale medier og spill? Hva er nettvett og hvordan kan vi lære barna våre det? Hvordan skal man møte barn som er i en overgangsperiode?

I denne podkasten blir du bedre kjent med Marianne Børke og Kenneth Kongerud. Børke er barnevernspedagog og sosialantropolog, og jobber som tverrfaglig koordinator på oppvekst og utdanning i kommunen, mens Kongerud er trebarnsfar, aktiv i foreldrerådets arbeidsutvalg på Løken skole og brenner for nettvett.

 

De mener at vi må slutte å prate om nettet som en egen verden, men se på det som en arena som alle andre arenaer, hvor det er godt folkeskikk som gjelder.

 

Ukas episode hører du her.  

 

Snakk sammen, snakk sammen, snakk sammen  

 

Hvordan skal man møte barn som er i en overgangsperiode og i gang med en løsrivelsesprosess? Kongerud og Børke har flere tips til hvordan man skal møte barna i den alderen.  

– Vær nysgjerrig! Prøve så godt man kan som foreldre å oppleve livet litt på nytt gjennom barna. Still spørsmål og følg med, sier Børke.  

 

De er også opptatt av at man må tenke på hvordan man hadde det.  

– Tenk tilbake på hvordan du selv opplevde de ulike situasjonene, sier Kongerud.   

 

Kommer langt med folkeskikk  

 

– Vi må slutte å snakke om nettet som noe annerledes enn alt annet. Det er de som reglene som skjer på nett, som skjer ellers og det er de samme reglene som gjelder overalt, sier Børke.  

 

Man må lære seg folkeskikk og ta smarte valg, både på nett og livet generelt.  

 

– Nettvett er en del av den normale folkeskikken, og det har man fokus på hver eneste time og hver eneste dag, sier Kongerud.    

 

Flere episoder  

Ansatte og innbyggere på tvers av sektorer og miljøer laget podkast om kommunen vår. Vi har så langt gitt ut ni episoder, og flere episoder er fortsatt under innspilling.

 

Målet er å inkludere, informere og glede innbyggere i alle aldre.Med Lars Jørgen Skaret i spissen, byr vi på både humor og alvor i kommunepodkasten «Former felles framtid»

 

Alle episodene finner du her. 

 

Neste uke skal det handle om det å være mann i Aurskog-Høland.    

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 25.08.2021