PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Frivillighet i Aurskog-Høland – Ny podkastepisode

Kommunen har over 400 frivillige sjeler. I denne episode av «Former felles framtid» blir du kjent med noen av dem: Rita Berget Lindblad, leder ved Frivilligsentralen; Nathaly Galvez, leder omsorg Aurskog-Høland Røde Kors og Bjørn Ottesen, daglig leder i Høland Idretts- og ungdomslag (HIUL).

Hør episoden her

Den siste tiden har de ansatte og innbyggere på tvers av sektorer og miljøer laget podkast om kommunen vår. Målet er å inkludere, informere og glede innbyggere i alle aldre. Med Lars Jørgen Skaret i spissen byr vi på både humor og alvor i denne kommunepodkasten «Former felles framtid». Du finner podden på Acast, Spotify, YouTube og Amazon.   

– Frivillige skårer høyt på lykkebarometeret  

Temaet for episoden er frivillighet og frivillig arbeid i Aurskog-Høland.

Frivilligsentralen har per dags dato over 400 frivillige, men hva er det som driver dem? Hva får de igjen for å være frivillige? Og hvis folk har lyst til å komme i gang med frivillig arbeid, hvem skal de kontakte?  

Frivillige sjeler: F.v. Bjørn Ottesen, daglig leder i Høland Idretts- og ungdomslag, Lars Jørgen Skaret som stiller frivillig som podkastvert, Rita Berget Lindblad, leder for Frivilligsentralen, og Nathaly Galvez, leder for omsorg Aurskog-Høland Røde Kors.

 

Nathaly Galvez arbeider som farmasøyt og er leder for omsorg Aurskog-Høland Røde Kors. I tillegg er hun aktiv i Bjørkelangen Næringsforening.  

– Jeg har nylig lest at frivillige slår ut veldig høyt på lykkebarometeret, og ikke bare det: De lever også lenger, sier Galvez.  

Rita Berget Lindblad er leder for Aurskog-Høland frivilligsentral.  

– Dersom folk kontakter frivilligsentralen for å melde seg som frivillig, samarbeider vi gjerne med Røde Kors om å finne oppgaver til de. Det er heller ikke slik at man forplikter seg og binder tiden sin – man stiller opp på det man kan og ønsker, forteller Lindblad.

Frivilligsentralen i stasjonsbygget

Selv er Lindblad opptatt av likeverdighet, og er engasjert i mennesker og menneskemøter. Frivilligsentralen har nylig flyttet inn i det nyoppussede stasjonsbygget på Bjørkelangen, og i podden forteller Lindblad litt om fordelene med flyttingen og å samle alt på ett sted.  

Frivilligsentralen har også samarbeidet med Høland IUL. Bjørn Ottesen er daglig leder i HIUL og han blir du også kjent med i denne episoden. Han er brannmann, friskus med stort engasjement og tidligere håndballspiller med kraft i skuddet.    

Episoder hver måned  

Nye episoder publiseres en gang i måneden. Neste gang skal det handle om kulturlivet i kommunen.

Har du gått glipp av tidligere episoder? Da finner du dem her.  

Forfatter: Connie Iren Brenna

Sist endret: 20.12.2021