PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bredbåndsutbygging i Sukkerveien

Tilgang på infrastruktur som bredbånd og mobildekning er i viktig for å øke bokvaliteten, sikkerhet og trivsel for innbyggere, næringsliv og besøkende i kommunens tettsteder og bygder. Nå står Sukkerveien for tur. Aurskog-Høland kommunes mål er mobildekning på alle veier og bredbånd til alle hjem innen 2025.

Aurskog-Høland fikk i desember 2023 støtte til utbygging av bredbånd i Sukkerveien. Sukkerveien-området er blant annet fylkesvei 1478, og går til riksgrensen med Sverige. Prosjektområdet har fått navn etter kallenavnet på veien, som ble bruk til blant annet smugling av sukker og smuglingsrute for flyktninger, mikrofilmer, penger og forbindelsesrute mellom den norske legasjonen i Stockholm og motstandsbevegelsen i under andre verdenskrig.

– Dette er i tråd med kommunens målsetting om mobildekning på alle veier og bredbånd til alle hjem innen 2025. Nå som Sukkerveien-prosjektet startes opp, er det svært få områder igjen å melde inn til nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Akershus i 2024, sier Mari Stevning Bekken, rådgiver enhet næringsutvikling i Aurskog-Høland kommune.

Avtale signert

– Det har vært et ønske fra innbyggere, næringsliv, de folkevalgte og i et beredskapsøyemed å få bredbånd og på sikt bedre dekning i Sukkerveien. Så denne utbyggingen vil bidra til dette, sier enhetsleder næringsutvikling Thomas Grønnerød.

Telenor vant anbudsrunden for bredbåndsprosjektet Sukkerveien i Aurskog-Høland 2023. Nå har Aurskog-Høland kommune og Telenor signert avtalen som sikrer at inntil 20 husstander i prosjektområdet får tilgang på bredbånd.

– Telenor synes det er viktig å bidra til utbygging av en så viktig infrastruktur for lokalsamfunnet i Aurskog-Høland. Vi har også bygd ut flere mobilmaster i samarbeid med kommunen som har gitt mobildekning på flere veier og områder, sier Regional Sales Development Manager Oliver Svennevig i Telenor.

Slik melder du din interesse

– Vi vil sende henvendelser til husstander i prosjektområdet fra mars 2024. Man kan melde sin interesse for fiber på Telenors hjemmesider. Vi vil ikke kontakte husstander som har reservert seg mot markedsføring. Utbygging er tenkt startet andre halvdel av 2024 og påkobling første kvartal 2025, sier prosjektleder Øyvind Næss i Telenor.

Dersom du lurer på noe om å melde interesse til fiber i Sukkerveien, kan du rette spørsmålene til Telenor kundeservice på tlf 915 09000 eller telenor.no/bestillfiber.

Etter utbygging har startet kan spørsmål rettes til entreprenør NETEL.

Sukkerveien9.jpeg

Lyses ut: Sukkerveien-prosjektet lyses også ut nå i høst. Det gjør at det svært få områder igjen å melde inn til nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Viken (Akershus) i 2024.

Riksgrense Sukkerveien.jpg

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 18.03.2024