PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

to som tar hverandre i hendene

Flere innbyggere får bredbåndstilgang

Tilgang på viktig infrastruktur som bredbånd og mobildekning er i viktig for å øke bokvaliteten, sikkerhet og trivsel for innbyggere, næringsliv og besøkende i kommunens tettsteder og bygder. Slik utbygging er viktig for Aurskog-Høland kommune og det har i perioden 2020-2023 blitt ferdigstilt flere prosjektområder med bredbånd i grisgrendte strøk, samt mobildekning ved flere ferdselsårer i kommunen. Denne utbyggingen fortsetter frem mot 2025.

Vev Romerike AS vant anbudsrunden for bredbåndsprosjekter i Aurskog-Høland for 2023. Nå har Aurskog-Høland kommune og Vev Romerike AS signert avtalen som sikrer at inntil 130 husstander i de to prosjektområdene Hemnes/Skulerud og Mjermen/Setten og Nedre Ulviksjøen/Floen får tilgang på bredbånd.

– Dette er i tråd med kommunens målsetting om mobildekning på alle veier og bredbånd til alle hjem innen 2025, sier rådgiver enhet næringsutvikling i Aurskog-Høland kommune Mari Stevning Bekken.

Samarbeidspartnerne møttes på Skulerud brygge, som er inkludert i et av prosjektområdene, for å markere og signere avtalen som får bredbåndstøtte på 10 millioner.

– Sukkerveien-prosjektet lyses også ut nå i høst. Det gjør at det svært få områder igjen å melde inn til nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Viken (Akershus) i 2024, forteller enhetsleder næringsutvikling Thomas Grønnerød.

– Vev Romerike AS har hatt som mål å være tilbyder av 85 % av bredbåndsområdene i kommunen. Vi har nå nådd 86 prosent, forteller leder for fiberavdelingen Ole Jørgen Bernhus i Vev Romerike. 

Det er viktig for oss å bidra til en så viktig infrastruktur for lokalsamfunnet, legger daglig leder for Vev Romerike Roar Olsen til.

Tilskuddsordningen som er et samarbeid mellom Nasjonal kommunikasjonsmyndighet og Viken fylkeskommune går til områder som ikke er kommersielt utnyttbare. Likevel vil det ikke bygges ut bredbånd via denne ordningen i områder hvor boligene ligger veldig spredt utenfor allfarvei. Løsningen for disse innbyggerne kan være 5G eller det satellittbaserte nettverket Starlink. Ved oppløsning av Viken fylkeskommune til Akershus, Østfold og Buskerud er det tenkt å fortsette med tilskuddsordningen også fra disse fylkeskommunene. Utbyggingen av de to prosjektområdene som fikk tilskudd er planlagt ferdigstilt høsten 2025.Skulerud.jpeg

Roar Olsen daglig leder Vev Romerike og enhetsleder næringsutvikling i Aurskog-Høland kommune. Foto; Mari Stevning Bekken.

Sist endret: 22.12.2023