PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mange elever på en plen.

Elevrådene på kickoff for TV-aksjonen

I september møttes elevrådsrepresentanter fra hele kommunen på kickoff for TV-aksjonen på rådhuset. Elever fra både ungdomstrinn og barnetrinn var samlet. Sammen kom de opp med gode ideer om hvordan de kan bidra til å hjelpe barn i nød.

Agendaen for dagen var lære mer om TV-aksjonen og hva de kunne gjøre for å skape engasjement om den. Hvert sjette barn i verden vokser opp i krig og konflikt, og det har aldri vært så mange barn på flukt som nå. Derfor går årets TV-aksjon til Redd Barnas arbeid for å hjelpe krigsrammede barn – både i Norge og rundt om i verden.  

– Målet med dagen var at elevene skulle få inspirasjon og gode ideer som de kan ta med tilbake til sine skoler og elevråd. Sammen skal de bestemme hvordan deres skole skal jobbe med TV-aksjonen, forteller Marianne Solberg Olufsen, som er oppvekstfaglig rådgiver.

Elevene fant ut at de kunne både ha kino, spøkelseshus, bake, skoleløp og selge brukte leker for å samle inn penger til TV-aksjonen. 

– Kunnskapsløftet sier at elevene skal få erfaringer med ulike former for deltakelse og medvirkning. Dette er en fin anledning for elevene å føle at deres stemme blir hørt, og flott at det er i en så viktig sak som engasjerer alle elever på alle skoler i Aurskog-Høland, sier Olufsen.  

Blir du med på laget? 

Alle kan bli med å bidra i verdens største dugnad. Privatpersoner, lag og foreninger, næringsliv, tros- og livssynssamfunn, barnehager, SFO'er, skoler, venninnegjenger med mer. Alle bidrag er gode bidrag.

Du kan lese mer om hvordan du kan bidra på denne lenken: Engasjer deg! | TV-aksjonen NRK 2023 (tvaksjonen.no)

Selve aksjonsdagen går av stabelen søndag 22. oktober og vi trenger bøssebærere.  

– Vi er avhengige av bøssebærerne for å få til en god TV-aksjon også i år, så vi håper at mange melder seg, sier Anne Kirsti Johnsen, kommunalsjef for kultur og medvirkning i Aurskog-Høland kommune. 

Meld deg som bøssebærer her. Bosse | TV-aksjonen NRK 2023 (tvaksjonen.no) 

La barn leve i fred

450 millioner barn vokser opp i krigs- og konfliktområder. Hver eneste dag blir barn utsatt for krigens brutalitet. De får ikke gå på skolen, og de blir fratatt håpet for framtiden.  

Pengene fra TV-aksjonen går blant annet til:

  • å gi barn muligheten til å gå på skolen 
  • å gjenforene barn med familien de har kommet bort fra 
  • å støtte tidligere barnesoldater trygge lekeområder der barn kan utfolde seg hjelp til
  • å håndtere vonde opplevelser at barn som har flyktet til Norge, får en aktiv fritid 

Pengene fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, DR Kongo og Norge. 

Midlene fra årets TV-aksjon skal gå til å beskytte barn som er rammet av krig, gi dem pusterom til å være barn. Til å leke og lære i trygghet, med støtten de trenger fra de rundt seg. Det skal bidra til å gi barn som har flyktet til Norge muligheten til å føle mestring og bli inkludert i sitt nye nærmiljø.  

Mer informasjon om årets TV-aksjon finner du her! Om TV-aksjonen NRK | TV-aksjonen NRK 2023 (tvaksjonen.no)

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 01.10.2023