PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ekstraordinært formannskapsmøte: Lokale koronaregler

Fredag er det kalt inn til ekstraordinært møte i formannskapet. Politikerne skal gjøre en ny vurdering av lokale koronaregler i Aurskog-Høland kommune. Møtet direkteoverføres via Kommune-TV, slik at du kan følge sakene live. Se hele møtet her!

I vår kommune følger vi anbefalinger og råd fra helsemyndighetene, vi har per i dag noen tiltak som er spesielle for vår kommune. Disse finner du her. Fredag skal formannskapet drøfte om disse tiltakene skal endres.

Formannskapsmøtet går av stabelen fredag 14. mai klokken 12.00. Møtet avholdes som teammøte. Møteinnkalling og sakspapirer til formannskapet finner du her

Synkende smittetrend

Smittevernlegen evaluerer risikoen jevnlig. Vi er nede på risikonivå 1, det laveste trinnet. 12. mai er det 3 smittede i isolasjon i kommunen, og 12 nærkontakter i karantene. Smittetallet er lavt, og det tegnes ingen spesielle mønstre i smittebildet. TISK-kapasiteten (testing-isolering-smittesporing-karantene) i kommunen er god.

Nærliggende kommuner på Nedre Romerike har fremdeles strenge tiltak grunnet smittesituasjonen, blant annet med svært begrenset adgang til treningssentre og svømmehaller. Av den grunn anbefaler smittevernoverlegen av kommunen forlenger bestemmelsen om å begrense adgang til kun egne innbyggere.

Mer informasjon om smittesituasjonen i vår kommune, hvor mange vaksinedoser vi får i ukene som kommer og hvem som skal få dem, finner du her.

Mer informasjon

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 12.05.2021