PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Digital helsestasjon

Nå blir det lettere for deg å kommunisere med helsestasjonen og skolehelsetjenesten på nett. Se hvordan her!

– Helsestasjonen, skolehelsetjenesten og jordmortjenesten starter med Digihelsestasjon i november. Det betyr at helsestasjonen blir ny helsekontakt på helsenorge, og det blir lettere for brukerne våre å nå oss også digitalt, sier Mette S. Brubak, sekretær forebyggende tjenester i Aurskog-Høland kommune.

På digital helsestasjon kan du Her kan du på en sikker og trygg måte sende og motta meldinger, få oversikt over avtaler, motta varslinger og få tilgang til relevant informasjon. Vi er snart i gang, og da vil du som bruker helsesstasjon, jormortjenesten eller skolehelsetjenesten få varsel om å oppdatere på helsenorge.no.

Slik fungerer det

Med DigiHelsestasjon kan du:

  • sende og motta meldinger på en sikker måte
  • få oversikt over avtaler og avbestille avtaler
  • få varsler om planlagte avtaler på tekstmelding eller e-post
  • få tilgang til relevant informasjon

Slik gjør du: 

Du bruker DigiHelsestasjon ved å logge deg inn på helsenorge.no enten via nettsiden eller appen, som du laster ned via App Store eller Google Play. På Helsenorge får du tilgang til flere selvbetjeningsløsninger, og du kan se helseinformasjon som er registrert om deg.

Du kan blant annet se og redigere kjernejournalen din, bytte fastlege, få oversikt over reseptene dine og se hva slags vaksiner du har tatt. 

Dette må du gjøre

For å kunne bruke kalender og melding i DigiHelsestasjon må du ta i bruk helsenorge.no. Du må logge deg inn på helsenorge.no, hvis du ikke har gjort dette tidligere. 

Første gang du logger deg inn på helsenorge.no blir du bedt om å akseptere bruksvilkårene og samtykke til å kommunisere med dine helsekontakter.

Du må ha BankID, Buypass ID eller Commfides e-ID for å logge deg inn.

Bruk av Helsenorge-tjenester på vegne av barn

For å bruke Helsenorge på vegne av barn logger du først inn som deg selv. Deretter velger du hvem du vil se opplysningene for eller utføre tjenester på vegne av. Du kan bruke Helsenorge på vegne av barn under 12 år. Fra barna er 12 år er det noen begrensninger.

På helsenorge.no kan du representere barn du har foreldreansvar for, og se deres helseopplysninger, med noen begrensninger:

  • Hvis en eller flere av foreldrene er folkeregistrert på samme adresse som barnet, vil begge foreldre kunne representere barnet.
  • Hvis ingen av foreldrene er folkeregistrert på samme adresse som barnet, vil ingen av dem kunne representere barnet.

Sikker innlogging

Ettersom løsningen krever sikker innlogging, kan meldingene trygt inneholde sensitive opplysninger. Alle meldingene lagres i den elektroniske pasientjournalen, som gjør at både brukeren og kommunen har god dokumentasjon.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 04.11.2022