PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

6. mai starter stølpejakta

Jaktsesongen er snart i gang igjen, og fredag 6.mai kan ivrige stølpejegere sette i gang og oppsøke hele 67 nye stolper. Det er mange spennende og flotte turer som er tilpasset ulike vanskelighetsgrader. Du jakte på stolpene helt frem til 1.november. Aurskog-Høland går inn i sitt 11. år av «Stølpejakta».

Aurskog-Høland går inn i sitt 11. år av «Stølpejakta».  Aktiviteten blir mer og mer populært, noe deltakerne flere og flere. 

Vi startet opp i 2012 under logoen «Sprek i Aurskog-Høland» med 85 deltagere. Fra 2016 har antall stolpejegere økt fra 500 til 3150. Dette er imponerende tall som viser at tiltaket fenger mange og er et godt bidrag til folkehelsen. Har du ikke prøvd tilbudet før, så hvorfor ikke prøve i år?

Dette er stolpejakta

Kommunen var med på å starte opp «Stølpejakta» og fra og med 2016 tok ØK ØST, orienteringsklubben i Aurskog-Høland, og Mangenfjellet Turlag over som hovedarrangører gjennom stolpejakten.no. Kommunen er nå en samarbeidspart og bidrar til deler av prosjektet gjennom økonomisk støtte til kartfolder.  

Opplegget er beregnet for turgåere og syklister som synes det er fint med litt trim og samtidig kunne bli bedre kjent i vår flotte kommune. Det settes opp stolper flere steder i kommunen som du kan oppsøke når du er ute på de ulike turene som er valgt ut i årets stolpejakt. Flere av stolpene kan tas av personer som bruker rullestol.  

Kartene finner du her

Som tidligere vil det bli lagt ut en kartfolder for bruk til «Stølpejakta 2022», 

Hvor får man tak i kartmappene  
Aurskog: Aurskog Fôr og Fritid, Treningssenter, Fysioterapeuter, Aurskog Sparebank. 


Bjørkelangen: rådhuset, Helsehuset, Høland & Setskog Sparebank 
Libris, Intersport, Novaklinikken, biblioteket

Setskog: Joker Setskog

Rømskog: Joker Rømskog

Fosser: Joker Fosser

Løken: Rema 1000 Løken

Hemnes: Coop Prix 

Man kan også benytte seg av en app på smarttelefonen. I den finner man alle kartene. 

Jakt i flere områder

Det er i år økt antall kart fra 6 til 8 kart. Det blir satt ut stolper på Aurskog, Dingsrudåsen på Lierfoss, Bliksrudåsen på Bjørkelangen, Eidslia tomtefelt på Bjørkelangen, Fosser, Hemnes, Fagemåsan på Setskog og Rømskog.

Ved siden av stolper langs veisystem, blir det også mulighet for skogsvandring langs stier/skogsbilveier/lysløype. Vi kan lokke med flotte skogsturer blant annet i Dingsrudåsen, i Bliksrudåsen, på Fosser og Fagermåsan Rundt på Setskog. En av stolpene på Fosser er plassert ved Basteheia ikke langt fra Botnersætra på Fosser, med fin utsikt mot Bjørkelangensjøen. Urskog Fort og Bygdetunet på Hemnes anbefales også.  

Hver stolpe består av 1 meter høy trestolpe med nummer og en bokstavkode, samt en QR-kode for deg som vil bruke smarttelefon til å registrere stolpene. Det er 4 forskjellige vanskelighetsgrader, så det er muligheter for de fleste av oss å delta. Det er bare å finne så mange stolper du ønsker mellom 6. mai og 1. november.  

Du kan også gå på jakt i andre kommuner. 

Registrerte stolper gir vinnersjanse

Alle som deltar, vil få muligheten til å vinne premier. For hver stolpe du finner og registrerer samler du vinnersjanser til uttrekkspremier. Jo flere du oppsøker, jo større er sjansen til å vinne en av de 10 premiene.  

OK ØST Aurskog-Høland, Mangenfjellet Turlag og Aurskog-Høland kommune oppfordrer flest mulig til å være med på en spennende stølpejakt i år. 

Lykke til med jakten.  

 

Sist endret: 05.05.2022