PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

138 koronavaksiner er satt

I løpet av årets to første uker har det blitt satt 138 vaksiner i vår kommune, mesteparten i sykehjem og omsorgsboliger. Når denne uken er ferdig, har alle som ønsker vaksine i sykehjem og omsorgsboliger fått første dose.

– Dette har gått veldig bra! Vi har fått ut flere vaksiner av glassene enn først forespeilet, og dermed har også flere blitt vaksinert, sier Linda Jørgensen, fungerende enhetsleder for sykehjemstjenester.  

Det har gått bra med alle pasientene, og det er rapportert om minimalt med bivirkninger.  Kommunalsjef helse og livsmestring, Kjersti Vevstad, berømmer sykehjemsledere og -ansatte for så å si knirkefri vaksinering i disse første ukene. 

– Resultatet er meget positivt: Svært få bivirkninger, og sykepleierne våre har fått mange vaksinedoser ut av glassene. Vi har dyktige sykepleiere i Aurskog-Høland, sier hun. 

 

STOLT: Linda Jørgensen er stolt av innsatsen til alle ansatte i sykehjemstjenesten.

Jørgensen forteller at kommunen har mottat til sammen 21 doseglass disse to første ukene, og det var beregnet å tilsvare minimum 105 doser koronavaksine (fem per glass). Det er imidlertid mulig å få ut flere doser hvis man er nøye og få dråper går til spille når man trekker opp sprøytene.  

Koronavaksineringen av beboerne på sykehjemmene er det sykepleierne i sykehjemstjenesten som står for. Alle som skal sette koronavaksiner, har tatt kurs etter retningslinjer fra Folkehelseinstituttet.   

Går mot lysere tider 

Nesten alle som har fått tilbud om vaksine, har takket ja til den.  

– At vaksineringen er kommet i gang er noe vi har ventet og gledet oss til lenge. Alle er veldig fornøyde, både pasientene på sykehjemmene og de som jobber i tjenesten.  

Pasientene gleder seg til at det skal bli mindre strengt og færre restriksjoner. De gleder seg til mer besøk og litt lettere hverdag.  

Det er og så en lettelse for alle som jobber i sykehjemstjenesten.  

– Vi går jo alle med en angst for å være smittet uten å vite det, og så dra med seg smitte inn på sykehjemmet. Vi må fortsatt være nøye med smittevern, men det letter litt på den evige bekymringen vi har hatt den siste året om å smitte noen, sier Jørgensen.    

Kjempeinnsats i snart et helt år 

– Det har vært et tøft år for alle ansatte i sykehjemstjenesten, og jeg er utrolig imponert og stolt over innsatsen deres, sier Jørgensen. 

Hun forteller at dette året har krevd ekstrainnsats av alle ansatte, men de er fortsatt veldig motivert og står på. 

– De gjør en fantastisk jobb!  

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 21.01.2021