PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Økologisk landbruk

Aurskog-Høland kommune er den største landbrukskommunen i Akershus. Vi har over 100 000 dekar dyrket mark og ca 760 000 dekar skog. Landbruksnæringen er viktig, både i forhold til sysselsetting og verdiskapning.

Det er flere måter å produsere mat på. Å produsere økologisk er en fremtidsrettet måte, basert på gammel og ny kunnskap.

For å kunne selge varene dine som økologiske må bedriften sertifiseres, uansett om du er bonde, driver et lager, foredlingsbedrift eller en butikk.

Vi har i mange år hatt fokus på økologisk matproduksjon og forbruk.

Frilund gård på Bjørkelangen har i en årrekke vært foregangsgård når det gjelder biodynamisk og økologisk produksjon. Debio vokste frem og ble etablert på slutten av åtti-tallet.

Aurskog-Høland kommune fulgte etter og har siden slutten av nitti-tallet hatt kontinuerlige prosjekter med fokus på økologisk produksjon og forbruk.

Vi ønsker å øke vårt forbruk av økologisk mat, ikke minst fordi vi ønsker å være et eksempel for andre offentlige instanser og vise landbruks- og næringsmiddelindustrien at vi støtter dem og den økologiske maten de lager.

Videre satsing på økologisk mat er forankret i både kommunedelplan for næring og miljø samt sektorenes egen planer.

 

Kontakt

Ole-Christian Østreng

E-post: ole-christian.ostreng@ahk.no 

Tlf.: 63 85 27 41

 

Sertifisering og regelverk for økologisk produksjon

Veileder og tilskudd til økologisk produksjon

Agronomisk veiledning økologisk landbruk

Prosjekt Økologisk mat i Aurskog-Høland kommune:

Last ned brosjyre

Filmer om økologisk landbruk:

Økologisk mat i kommunale barnehager i Aurskog-Høland Økologisk mat i kommunale skoler og SFO i Aurskog-Høland Økologisk landbruksproduksjon i Aurskog-Høland

Sist endret: 04.12.2019