PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Videoglimt fra barnehagene

Trenger du et smil i hverdagen? Barnehagene i kommunen vår har fokus på barns utvikling gjennom omsorg, lek, læring og danning. Her får du et videoglimt fra Burholtoppen barnehage på Bjørkelangen, og hvordan de jobbet med å spre påskeglede til barna.

Rett før påske fikk barnehagen besøk av Oslo met sin studentavis, som ønsket å lage en videoreportasje om Burholtoppens påskeforberedelser. De ansatte tok utfordringen på strak arm. 

– Jeg synes det er sprekt at pedagogene stiller opp på sånt, på kort varsel, sier Hilde Torre, styrer i Burholtoppen barnehage. 

Tonje Bjørseth og Silje Rudi Bøe, pedagogiske ledere, forteller om hvordan de markerer påsken med barna. Ungene i barnehagen får blant annet høre historien om Jesus og de får være med på ulike formingsaktiviteter.

– Påsken i barnehagen er preget av påskefarger. Vi har mye formingsaktiviteter, lager påskepynt, og bøker som hjelper oss å fortelle om påskebudskapet. Vi legger det frem som en fortelling, ikke forkynning, sier Silje Rud Bøe.

– Vi knytter det opp mot verdiene våre, om å være snille og gode og greie mot hverandre, sier Tonje Bjørseth, pedagogisk leder.

Påskeglede er viktig. I Burholtoppen er det ikke påskeharen, men en påskekylling som kommer med påskeegg. 

Trenger du et smil i hverdagen? Se video her! 

påske.PNG

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 05.05.2022