PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vaksinering i uke 27

Nå er det satt over 12 860 koronavaksiner i kommunen. I uke 27 skal det settes 768 doser. For å bli innkalt til vaksine må du ha registrert deg i Helseboka. Her finner du en oversikt over våre vaksinetall og når vi forventer at de ulike aldersgruppene skal bli vaksinert.

I uke 27 skal det settes 768 vaksiner, av disse vil rundt 100 gå til dose to, omtrent 120 doser går til innbyggere som nå har blitt registrert i gruppen med høy eller moderat risiko og rundt 65 ansatte i skole og barnehage. De resterende dosene går til dose en. Denne uken er det hovedsakelig dem som er mellom 44-54 år som vaksineres.  

Det blir vaksinering onsdag og torsdag.  

Tallene etter vaksinering i uke 26

I uke 26 ble det satt 1249 doser. Nå har 8467 beboere på institusjoner, helsepersonell og innbyggere fått dose en. Av disse har 4397 også fått dose to.   

Vi vaksinerer nå hovedsaklig dem som er i gruppe 9 i FHI  i sin prioriteringsrekkefølge. Her finner du den. 

Dersom du tilhører noen av de gruppene vi nå er så og si ferdig med, oppfordrer vi deg til å melde deg i vaksinekøen i helseboka så snart som mulig.   

Det gjør du her. Du kan også sende mail til koronavaksine@ahk.no.

Vaksinekalender for tiden framover 

Her er Aurskog-Høland kommune sin vaksinekalender for tiden framover. Der kan du se når det er forventet at din aldersgruppe skal få vaksine. Vaksinekalenderen er laget ut i fra hva vi per dags dato forventer å få av vaksiner fremover.

Registrer deg på Helseboka 

For å bli innkalt til vaksinering må du registrere deg i Helseboka. Når du registrerer deg på helseboka, vil du få en sms med innkalling til vaksinering, når det er din tur. Kommunen vil gjerne vite om du vil ta vaksinen eller ikke, dette kan også gjøres i Helseboka. Det sikrer at vi har riktige opplysninger til de som ønsker å bli vaksinert og gjør at vi kan kalle inn til vaksinering mer effektivt.   

Registrer deg her. 

Dersom du har behov for hjelp til å registrere deg kan du sende mail til koronavaksine@ahk.no.  

I juli og august vil den være betjent på mandag, onsdag og torsdag fra klokka 10.00-14.00. Nummeret er 63 85 25 70. På grunn av ventetid oppfordrer vi folk til å sende mail. koronavaksine@ahk.no  

– Vi ber om forståelse for at det kan bli noe ventetid på vaksinetelefonene, dersom mange har behov har for hjelp til registrering. Har man noen i familien eller venner som kan hjelpe, spør gjerne dem først, sier Marita Hoftvedt, innbyggeransvarlig i vaksineteamet i kommunen.       

Les mer om hvordan du registrerer deg her. 

Vaksinekø

Selv om det ikke er din tur enda kan du registrere deg i vaksinekø, dette er en liste som vi kan bruke for å tilby vaksine på kort varsel.   

– Vaksinekøen gjør det enklere for oss å se hvem som faller under de ulike gruppene, slik at vi kan tildele timene etter de retningslinjer vi har fått fra FHI på en bedre måte, sier Hoftvedt.   

De som ønsker å ta vaksinen og registrerer seg i Helseboka, får videre spørsmål om blant annet kontaktinformasjon, allergier, sykdommer og annet som må ta hensyn til når du skal ta vaksinen. Svarene du oppgir plasserer deg i riktig gruppe.   

Innbyggere som ikke har folkeregistrert adresse i Aurskog Høland kommune, men er midlertidig bosatt her, har også mulighet til å legge seg inn i køen. Da velger man at man er midlertidig bosatt i kommunen.   

Hvis du registrerer at du ikke vil ha vaksinen, mister du ikke muligheten til å få vaksine, men vi tar ikke kontakt med deg for å avtale time. Du kan når som helst endre mening og registrere at du ønsker å ta vaksinen ved å sende inn et nytt skjema.   

– Vi håper at dette gjør det enklere for innbyggere å selv registrere seg til vaksinering. Dette vil effektivisere innkalling og planlegging av vaksineringen, samtidig som det sikrer at alle som vil ta vaksinen får tilbud om det.     Dersom du er over 70 år og ikke har fått tilbud om koronavaksine, ta kontakt med kommunen.   

Velg tidspunkt

– Dette gjør at du kan bestemme den tiden som passer best for deg på de bestemte dagene. Når du har valgt tidspunkt, må du bekrefte timen. Hvis du ikke setter deg opp innen 24 timer vil den tilgjengelige timen bli tilbudt noen andre. Du kan ringe oss og få en ny time når det passer deg, forutsatt at vi har tilgjengelige timer når du ringer, sier Hoftvedt. 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 13.07.2021