PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vaksinering av 12-15 åringer

Etter dagens pressekonferanse ble det anbefalt å vaksinere 12-15 åringer, det vil si barn og unge født I 2006, 2007, 2008 samt de som er født i 2009 og fylt 12 år. Aurskog Høland kommune planlegger nå for gjennomføring av dette de kommende ukene.

Det ble anbefalt bruk av Pfizer til denne gruppen, ikke på bakgrunn av at man mener denne er noe bedre enn Moderna, men at det ligger mer forsking til grunn for bruk av denne vaksinen.

Det ble også informert om at i første omgang er det snakk om 1 dose, og at man vil ta stilling til eventuelt dose 2 ved en senere anledning. Dersom det blir en dose 2 vil det være anbefalt intervall på 8-12 uker. Dette kan leses mer om på FHI sine opplysningssider.

Det betyr at dere som har barn født i dette tidsrommet vil om kort tid motta informasjon om hvordan vaksinering vil gjennomføres i Aurskog Høland kommune. Vi anbefaler alle som ønsker vaksine og registrere seg i Helseboka. Da er det viktig at dere bruker denne linken: Helseboka. Det kan dere som foreldre/foresatte gjøre.

Vi vil tidlig i neste uke komme ut med mer konkret informasjon om selve gjennomføringen og tidspunkter.

Det er ikke nødvendig å ringe eller sende henvendelser om bestilling av time nå. Det vil komme mer konkret informasjon om hvordan dette skal gjøres etter hvert.

Vi vil også ta kontakt med skolene slik at de kan bistå oss med å få informasjon ut.  

Dermed vil det fortsatt være slik at Pfizer er forbeholdt de under 18, samt de over 18 med legeerklæring. Resterende vil tilbys Moderna.

Sist endret: 02.09.2021