PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ungdomsmiljøer i ukens episode

I ukens episode av «Former felles framtid» møter du Janne Nordvang, elevassistent ved Bjørkelangen videregående skole, og utekontakt Jan Petter Haugland. De snakker om ungdomsmiljøene i Aurskog-Høland.

Hør hele episoden her

Den siste tiden har de ansatte og innbyggere på tvers av sektorer og miljøer laget podkast om kommunen vår. Målet er å inkludere, informere og glede innbyggere i alle aldre. Med Lars Jørgen Skaret i spissen, byr vi på både humor og alvor i denne kommunepodkasten «Former felles framtid».  

Du finner podden på Acast, Spotify, YouTube og Amazon.

Lytt til en smakebit fra ukens episode her:

Utekontaktene passer på  

Janne Nordvang, elevassistent ved Bjørkelangen videregående skole, og utekontakt Jan Petter Haugland snakker om ungdomsmiljøene i Aurskog-Høland.  

Hva gjør kommunen for å ta vare på sine tenåringer? Hva er egentlig jobben til en utekontakt? Hva vil det si å være innenfor eller utenfor? Har korona endret noe for ungdommene våre? Hvor omfattende er egentlig bruken av rus i ungdomsmiljøet i kommunen, og hvilke tiltak har kommunen for å hjelpe?  

– Hvis du deler opp ordet utekontakt som kanskje ikke sier så mye med en gang, så tenker jeg at vi skal være ute – ute av kontorene våre – være der som ungdommene er og oppnå kontakt med flest mulig, men koronasituasjonen har dessverre gjort det litt utfordrende, sier utekontakt Haugland.  

Ungdomsmiljøer: Utekontakt Jan Petter Haugland forteller om hvordan det er å møte ungdommer ute i gatene.

 

Janne Nordvang setter stor pris på utekontaktene.  

– Ungdommene vet kanskje ikke hva tittelen til utekontaktene er, men de vet at det er trygge gode mennesker som passer litt på, også er de på fornavn med utekontaktene. De er ikke kamerater, men de er synlige og tilnærmelige, og det synes jeg er så fint, forteller Nordvang. 

Innspilling: Lars Jørgen Skaret stiller gode spørsmål om dagens ungdomsmiljø og tilgjengeligheten på rusmidler – gjestene gir gode svar.

 

Episoder hver onsdag  

Hver onsdag fram til sommeren vil vi publisere en ny episode. Neste uke skal det handle om småbarnslivet i Aurskog-Høland og hvilke tilbud vi har til barnefamilier. Her vil Kine Sandem som er pedagogisk leder i Løken barnehage komme med noen tips. Kenneth André Kribe fra Aurskog som er pappa til to gutter på tre og fem år vil fortelle om overgangen fra par til småbarnsfamilie, og du vil også få høre Jenny Rosenquist som underviser i yrkesfag på Bjørkelangen videregående skole. Hun er mamma til to barn på to og åtte år.  

Onsdag 30. juni vil du møte forfatter Thomas Framnes som har utgitt barnebøker, og Bjørg Eikli Lier, tidligere lærer og skolebibliotekar ved Bjørkelangen skole. De skal snakke om utdannelse og dannelse. Hva har lesing å si for å ruste barna våre? Er guttene svakere lesere enn jentene, og hvordan få guttene til å lese?  

Gikk du glipp forrige episode om elbil og miljø?  

Du finner den her

Sist endret: 16.06.2021