PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Stolpejakta er i gang

I dag starter stolpejakta! Denne gangen er det satt ut stolper på Aurskog/Finstadbru, Bjørkelangen, Løken, Setskog og Rømskog. Ved siden av stolper langs veisystem, blir det også mulighet for skogsvandring langs stier/skogsbilveier/lysløype.

Opplegget er beregnet for turgåere og syklister som synes det er fint med litt ekstra trim og samtidig kunne bli bedre kjent i vår flotte kommune. Som tidligere vil det bli lagt ut en kartfolder for bruk til «Stølpejakta 2020», eller man kan benytte seg av en appen "Stolpejakten" på smarttelefonen. 

60 stolper i Aurskog-Høland

60 stolper kan letes opp i «nye» Aurskog-Høland. Hver stolpe består av en meterhøy trestolpe med nummer og en bokstavkode, samt en QR-kode for deg som vil bruke smarttelefon til å registrere stolpene. Det er fire forskjellige vanskelighetsgrader, så det er muligheter for de fleste til å delta. Det er bare å finne så mange stolper du ønsker. Stolpejakta foregår i hele landet, så du kan dra på jakt i mange kommuner. Flere er allerede i gang.

Her kan du lese mer om stolpejakt og se hvilke kommuner som er med!

Alle som blir med vil få muligheten til å vinne premier. For hver stolpe du finner og registrerer samler du vinnersjanser til uttrekkspremier. Jo flere du oppsøker, jo større er sjansen til å vinne en av de 10 premiene.

Kartmappene finner du her

Aurskog - Fôr og Fritid

Bjørkelangen

 • Rådhuset
 • Høland & Setskog Sparebank     
 • Libris, bokhandel        
 • Intersport Bjørkelangen        
 • Novaklinikken     
 • Bjørkelangen Bibliotek
 • Fosser - Joker Fosser, dagligvare

Hemnes - Cirkle K

Løken - Rema Løken

Rømskog - Joker Rømskog, dagligvare

Setskog - Joker Setskog, dagligvare

Drives av OK ØST og Mangenfjellet turlag

Kommunen var med på å starte opp «Stølpejakta» for 8 år siden, og fra og med 2016 tok OK ØST, orienteringsklubben i Aurskog-Høland, og Mangenfjellet Turlag over som arrangører gjennom stolpejakten.no. Kommunen bidrar til deler av prosjektet gjennom kartmateriell og økonomisk støtte.

Stølpejakta i Aurskog-Høland blir mer og mer populær, noe antall registrerte deltagere tilsier. Det startet opp i 2012 under logoen «Sprek i Aurskog-Høland» med 85 deltagere. Fra 2016, da OK ØST, orienteringsklubben i Aurskog-Høland, og Mangenfjellet Turlag overtok som hovedarrangører, har antall stolpejegere økt fra 500 til 1700. Dette er imponerende tall, og det viser at tiltaket fenger mosjonistene og et godt bidrag til folkehelsen.

OK ØST Aurskog-Høland, Mangenfjellet Turlag og Aurskog-Høland kommune oppfordrer flest mulig til å være med på en spennende stolpejakt. I disse virustider er det godt å komme seg ut på gå- eller sykkeltur. Benytt tilbudet vårt fra juni til oktober. Vi oppfordrer til å følge helsemyndighetenes råd til enhver tid, det være seg antall turgåere, renhold og avstand.

Ungå smittespredning – lag en trygg tur

 • Registrering ved stolpen må skje uten berøring, bruk for eksempel telefonskanning.
 • Vask hendene før og etter turen.
 • Hold avstand til andre.
 • Gå til høyre på stien

OK ØST – orienteringsklubben i Aurskog-Høland Mangenfjellet Turlag 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 02.07.2020