PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bli med på Sommerles!

Nå er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles.no. Fra 1. juni kan alle 1. - 7. klassinger i Aurskog-Høland være med på Norges kuleste lesekampanje, sammen med barn fra hele Norge.

– I fjor var det 270 barn som deltok på Sommerles her i Aurskog-Høland, så vi håper mange blir med i år også, sier biblioteksjef Marianne Mørch Grahn i Aurskog-Høland kommune.

Sommerles.no har vært en stor suksess gjennom flere år. I fjor deltok over 120.000 barn i Norge. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, og dermed øke lesekompetansen, i en periode der den vanligvis svekkes. I fjor satte Aurskog-Høland-leserne rekord i antall leste sider.

– Det var en spesiell og annerledes sommer i fjor, sånn i kjølvannet av koronavåren. Antall deltakere lå nemlig på det samme som året før, men til vi hadde et kjempehopp i antall leste bøker, sier Mørch Grahn.

I 2019 leste barna 2699 bøker til sammen, mens i 2020 leste de hele 3253 bøker. Når det gjelder antall sider leste barna 238.135 sider i 2019, mens de i 2020 sprengte alle grenser med 370.263 sider lest totalt. 

IMG_6868.jpg

Gleder seg: Rowan begynner i 5. klasse til høsten, og har vært med på sommerles flere ganger. Lillesøster Heidrun gleder seg til å være med for første gang!

Sommerles er for alle

Sommerles er for alle. For hver bok du legger inn får du XP (poeng) og går opp i level. Du kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneserier, eller du kan bli lest for - all lesing teller! Og det er selvfølgelig premier. Når du registrerer bøker du har lest, får du digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og du kan hente premier på biblioteket i løpet av sommeren. 

– Tirsdag 7. september kokken 18.00 blir det avslutningsfest for alle Sommerles-deltakere i KulturArena, hvor vi får besøk av Camilla Otterlei med forestillingen «Katt savna». Sommerles.no gjør det gøy å lese! sier Mørch Grahn.

Sommerles.no er en nettbasert lesekampanje, laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med! Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, styrker leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Lesing er en fin aktivitet uansett hvor dere skal på ferie i sommer. Ta turen innom altom.sommerles.no, eller besøk biblioteket for mer informasjon.

Bli med du også

  • Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
  • Sommerles.no er for barn i 1. - 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
  • Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve
  • I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
  • Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 01.06.2021