PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Røykvarslerdagen: Møt brannvesenet på rådhuset

Møt brannvesenet onsdag 1. desember! Brannkonstabler fra Nedre Romerike brann- og redningsvesen stiller på rådhuset, og svarer på alt om feiing og fyring, røykvarslere og slokkeutstyr, hvordan det er å jobbe i brannvesenet, og alt annet du lurer på. Kom innom for en prat og et gratis røykvarslerbatteri!

Onsdag 1. desember er selveste Røykvarslerdagen! Nedre Romerike brann- og redningsvesen (NRBR) står denne dagen klokken 10-14 på stand på rådhuset på Bjørkelangen. Ta turen innom du også!

Bytt batteri i røykvarsleren din

Tidlig varsling av brann redder liv. Derfor er det viktig at alle røykvarslerbatterier byttes minst én gang i året. Gjør det til en vane å bytte dem på Røykvarslerdagen 1. desember!

I tiden rundt Røykvarslerdagen er vi ekstra opptatt av å fortelle folk hvor viktig det er å gjøre hjemmene sine så brannsikre som mulig. Er du en av dem som venter med å bytte til det piper i varsleren? Husk at dette kan skje mens du er bortreist, eller det kan oppstå en feil slik at røykvarsleren ikke sier fra i det hele tatt. Derfor fraråder vi denne metoden, og oppfordrer heller til fast bytte av batterier 1 gang i året.

I tillegg må du huske å teste alle varslerne innimellom, for å sjekke at de faktisk fungerer.

Sjekkliste

  • Sørg for å ha tilstrekkelig antall røykvarslere.
  • Test røykvarslerne jevnlig med testknappen.
  • Bytt batteri ved behov.
  • Rengjør røykvarslerne årlig.
  • Skift ut røykvarslerne hvert 10. år.

Slik tester du

Test røykvarsleren ved å holde ”test-knappen” inne noen sekunder. Røykvarsleren skal da begynne å pipe. Om den ikke gjør det må du bytte batteri og gjenta testen, eventuelt kjøpe ny varsler.

  • Mer informasjon, og et gratis batteri til røykvarsleren, får du ved å stikke innom rådhuset fra klokken 10.00-14-00 onsdag 1. desember!

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 29.11.2021